Iohannis: Președinția română a Consiliului UE are rezultate foarte bune

Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat la reuniunea liderilor UE de la Bruxelles rezultatele foarte importante realizate până acum de preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene.

Adăugat: 22 Martie 2019
Ultima actualizare:22 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene are, până acum, rezultate foarte bune în ceea ce priveşte finalizarea unor dosare din domenii precum cel social, digital sau al transporturilor, a arătat, astăzi, la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis.

El a participat, astăzi, la reuniunea Consiliului European.

Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat la reuniunea liderilor UE de la Bruxelles rezultatele foarte importante realizate până acum de preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, materializate prin finalizarea unui număr considerabil de dosare.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, aceste rezultate sunt cu atât mai importante cu cât actele adoptate au un grad ridicat de complexitate şi un impact deosebit pentru cetăţenii europeni, în domenii precum drepturile sociale şi de muncă, piaţa unică digitală, transporturi, energie şi infrastructură, protecţia mediului, securitatea internă a UE, uniunea bancară şi uniunea pieţelor de capital.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a evidenţiat eforturile pe care România, în calitate de preşedinţie a Consiliului UE, le-a depus până în prezent în direcţia realizării unei pieţe unice mai aprofundate şi mai echitabile, care s-au concretizat n progrese notabile.

În ceea ce priveşte situaţia internă, preşedintele Klaus Iohannis a invitat, săptămâna viitoare, la Palatul Cotroceni, reprezentanţi ai societăţii civile la discuţii pe tema unui posibil referendum pentru justiţie.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza