Iohannis pledează pentru o nouă negociere pe legile justiției

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că este nevoie de o nouă negociere cu sistemul de justiţie, în timp ce liderul PSD, Liviu Dragnea nu este de acord cu cu această idee.

Adăugat: 30 Septembrie 2017
Ultima actualizare:30 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis, care a participat ieri la Tallinn, în Estonia, la reuniunea informală a Consiliului European, axată pe viitorul digital al Europei, afirmă că este nevoie de o nouă negociere cu sistemul de justiţie în ceea ce priveşte modificarea legilor din domeniu şi că avizul negativ al Consiliului Superior al Magistraturii pentru propunerile ministrului justiţiei trebuie să dea foarte mult de gândit iniţiatorilor.

"Răspunsuri simpliste de tipul că se opun reformei, nu cred că sunt adecvate. În această situaţie, părerea mea că trebuie mers înapoi la text, trebuie renegociat, trebuie văzut cum se poate construi, dacă se doreşte chiar reformarea sistemului, în aşa fel încât să se facă împreună cu sistemul. Este, cel puţin pentru mine inimaginabil să se facă o reformă a sistemului împotriva sistemului. Ar fi o mare greşeală", a spus Klaus Iohannis.

La Suceviţa, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că nu împărtăşeşte opinia preşedintelui României.

El consideră că legile justiţiei ar trebui să ajungă în Parlament pentru a fi dezbătute, în pofida avizului negativ dat de CSM proiectului de modificare a lor, întrucât - susţine el - majoritatea din Parlament are posibilitatea să pornească o dezbatere serioasă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza