Iohannis: Parteneriatul strategic cu SUA reprezintă o garanţie în relaţia cu SUA

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit la Fundaţia Heritage despre dimensiunea de securitate şi apărare a Parteneriatului Strategic, care a atins un nivel de excelenţă şi care are perspective puternice de dezvoltare.

Adăugat: 8 Iunie 2017
Ultima actualizare:8 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Dezbatere „20 Years After – The Relevance of the Romanian - U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context” (Washington DC, SUA)
trimite pe mail

Parteneriatul strategic cu SUA reprezintă o garanţie în relaţia cu SUA, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită la Washington.

Şeful statului român a vorbit la sediul Fundaţiei Heritage despre menţinerea NATO şi a relaţie cu America drept instrumente principale pentru asigurarea securităţi în Europa.

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit şi cu românii din diasopra, iar mâine va fi primit de preşedintele american, Donald Trump.  

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit la Fundaţia Heritage despre dimensiunea de securitate şi apărare a Parteneriatului Strategic, care a atins un nivel de excelenţă şi care are perspective puternice de dezvoltare şi despre angajamentele comune pentru securitatea transatlantică şi în cadrul NATO.

La întâlnirea cu românii de la ambasada din Washington, preşedintele Klaus Iohannis declara că Parteneriatul Strategic România - SUA va fi un subiect important în întâlnirea pe care o va avea vineri cu preşedintele Donald Trump.

"Eu îmi doresc foarte mult să avem un prim contact foarte bun cu preşedintele Trump.Vreau să îl conving ca împreună să facem parteneriatul mai solid, mai profund. Cu siguranţă vom discuta despre problemele de securitate pe flancul estic, dar şi despre probleme economice. Avem nevoie în continuare de investitori americani şi de alte lucruri care sunt cu siguranţă şi pe agenda mea şi pe agenda preşedintelui Trump", a susţinut Iohannis.

Totodată, în faţa românilor de la Ambasada din Washington, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat aprecierea sa pentru modul în care românii din SUA s-au integrat cu succes în societatea americană, prin muncă, talent şi onestitate, contribuind considerabil la economia americană şi la întărirea Parteneriatului Strategic.

Şeful statului a subliniat importanţa utilizării limbii române ca principal simbol al identităţii naţionale, salutând funcţionarea în SUA a peste 100 de şcoli de duminică dedicate inclusiv învăţării limbii române.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza