Iohannis: Nu se discută despre închiderea tuturor activităţilor

Preşedintele României a spus că în momentul de faţă nu se pune problema închiderii tuturor activităţilor

Adăugat: 22 Octombrie 2020
Ultima actualizare:22 Octombrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

În acest moment nu se discută la nivelul conducerii statului despre închiderea tuturor activităţilor, a afirmat aseară preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului insistă că alegerile parlamentare, stabilite pentru data de 6 decembrie, nu trebuie amânate, deoarece nu există nicio garanţie că situaţia epidemiologică se va îmbunătăţi ulterior.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu doreşte să se ajungă la eventuală carantinare a Bucureştiului în contextul numărului ridicat de persoane infectate cu COVID-19 şi a precizat că o propunere în acest sens ar putea veni doar de la specialişti.

Şeful statului a subliniat că autorităţile locale ar trebui să prevadă evenimentele generate de pandemie şi să le explice şi le-a recomandat totodată să se adreseze mai frecvent şi mai deschis opiniei publice.

Pe de altă parte, preşedintele României a spus că în momentul de faţă nu se pune problema închiderii tuturor activităţilor şi a amintit că se termină mandatul parlamentului şi trebuie ales un nou legislativ în condiţii foarte speciale:

Klaus Iohannis: În acest moment nu discutăm la nivel de conducere a statului despre un aşa numit lockdown, adică închiderea tuturor activităţilor, ci căutăm soluţii care permit îngrădirea răspândirii virusului dar, în acelaşi timp, continuarea activităţilor esenţiale. În definitiv, este nevoie, oricât de îngrijoraţi am fi, şi eu sunt foarte îngrijorat, să găsim un fel de a continua, cu toate că avem această pandemie. În această abordare trebuie să încadrăm şi continuarea democraţiei în România. Fără alegeri nu există democraţie.

Şeful statului a menţionat că este fundamental să existe o nouă majoritate parlamentară solidă şi un guvern susţinut de această majoritate în implementarea tuturor reformelor absolut necesare dezvoltării României.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Octombrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza