Iohannis: Nu cred că cineva va cere revocarea procurorilor şefi de la DNA şi DIICOT

Preşedintele consideră că, în cazul unei eventuale solicitări de revocare a procurorilor-şef de la DNA şi DIICOT şi a procurorului general, nu va cere nimeni acest lucru şi a declarat că este mulţumit de activitatea lor, însă este bine să fie evaluaţi.

Adăugat: 17 Martie 2017
Ultima actualizare:17 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Fostul preşedinte al PNL Mircea Ionescu-Quintus a fost decorat, astăzi, de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul "Steaua României" în rang de Ofiţer.

Liderul liberal a primit această distincţie cu doar o zi înainte de a împlini venerabila vârstă de 100 de ani.

După ceremonia de la Palatul Cotroceni preşedintele Klaus Iohannis a făcut o serie de aprecieri legate de justiţie, de activitatea procurorului general, a procurorilor-şef de la DNA şi DIICOT.

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat decizia Curţii Constituţionale care a stabilit că DNA, anchetând modul în care a fost elaborată OUG 13, a perturbat activitatea guvernluui şi a spus că nu este prima dată când Curtea constată că a existat un conflict juridic între instituţii şi că este un lucru bun pentru ca astfel de situaţii să fie evitate în viitor.

În opinia sa, motivaţia Curţii Constituţionale trebuie studiată şi aplicată.

În privinţa unei eventuale solicitări de revocare a procurorilor-şef de la DNA şi DIICOT şi a procurorului general, şeful statului consideră că nu va cere nimeni acest lucru şi a declarat că este mulţumit de activitatea lor, însă este bine să fie evaluaţi.

"Una la mână, sunt foarte mulțumit de activitatea procurorilor de la DNA și DIICOT. Asta este opinia mea. Doi, sincer, nu cred că cineva va solicita așa ceva. (...) Foarte bine, din când în când, să se facă evaluări, îi ajută pe cei evaluați să funcționeze mai bine. (...) În politică se discută multe, multe lucruri, și ce trebuie și ce nu trebuie. Eu am spus că nu cred că va solicita cel care trebuie conform legii să o facă această măsură", a spus șeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că discută cu premierul despre chestiuni europene, pentru ca România să vină în faţa politicienilor europeni cu o poziţie comună, stabilită la nivelul Preşedinţiei şi al Guvernului.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza