Iohannis: Lupta anticorupţie este dusă cu determinare

România este o ţară stabilă cu o democraţie din ce în ce mai consolidată în care lupta anticorupţie este dusă cu determinare, a afirmat şeful statului Klaus Iohannis la evenimentul United Way-Round Table on Filantropy.

Adăugat: 28 Septembrie 2017
Ultima actualizare:28 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Lupta antiocorupţie este dusă cu determinare, chiar dacă unii politicieni nu s-au împăcat cu acest gând, a declarat, astăzi, preşedintele  Klus Iohannis la o conferinţă pe tema combaterii sărăciei.

Evenimentul este organizat de United Way, cea mai mare organizaţie neguvernamentală de strângere de fonduri din lume.

Preşedintele a făcut o radiografie a ţării vorbind între altele despre democraţie, dar şi despre educaţie.

România este o ţară stabilă cu o democraţie din ce în ce mai consolidată în care lupta anticorupţie este dusă cu determinare, a afirmat şeful statului Klaus Iohannis la evenimentul United Way-Round Table on Filantropy.

În apropae trei decenii de la căderea comunismului, România a devenit un membru important al UE şi al NATO, iar astăzi suntem un furnizor de securitate şi stabilitate în regiune, a mai declarat Klaus Iohannis.

"Avem o democraţie din ce în ce mai consolidată, cu o luptă anticorupţie pe care o ducem cu determinare şi cu rezultate foarte bune, chiar dacă unii politicieni încă nu s-au împăcat cu acest gând. Credem că eliminarea flagelului corupţiei este o condiţie esenţială pentru a construi o societate dreaptă cu o distribuţie echitabilă a resurselor între cetăţenii săi", a spus Klaus Iohannis. 

Şeful statului a susţinut că educaţia trebuie să fie nucleul societăţii româneşti, dar a subliniat că din păcate realitatea sistemului educaţional este în continuare îngrijorătoare.

Proiectul "România Educată" este instrumentul care va furniza soluţii predictibile şi durabile la o serie de probleme actuale, a mai declarat Klaus Iohannis, care a precizat că educatia nu se face de una singură şi nu este responsabilitatea exclusivă a şcolii.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza