Iohannis: Independenţa justiţiei şi consolidarea statului de drept, fenomene ireversibile

Preşedintele Klaus Iohannis a rostit un discurs în Parlamentul landului german Schleswig-Holstein, cu ocazia primirii premiului "Hermann Ehlers 2016".

Adăugat: 29 Septembrie 2016
Ultima actualizare:29 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, la decernarea premiului "Hermann Ehlers 2016"
trimite pe mail

În România, independenţa justiţiei şi consolidarea statului de drept au devenit fenomene ireversibile, iar aceste progrese îndreptăţesc dorinţa românilor ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare al Comisiei Europene să fie finalizat, a spus ieri preşedintele Klaus Iohannis într-un discurs rostit în Parlamentul landului german Schleswig-Holstein.

Alocuţiunea a fost prilejuită de decernarea şefului statului român a premiului "Hermann Ehlers 2016", de către fundaţia cu acelaşi nume, "pentru merite deosebite în sprijinirea statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei", după cum se arată în comunicatul postat pe site-ul  Administraţiei Prezidenţiale.

Klaus Iohannis a mai afirmat că România se află într-un proces de transformare profundă, iar în ultimii ani justiţia a devenit tot mai matură şi mai independentă.

"Sprijinul public foarte ridicat pentru efortul instituțiilor implicate în lupta împotriva corupției arată că cetățenii României doresc o altfel de politică, mai curată și făcută cu integritate", a mai spus preşedintele.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza