Iohannis: În faţa pericolului extremismului trebuie să fim mai uniţi ca niciodată

În faţa pericolului extremismului şi radicalismului va trebui să fim mai fermi şi mai uniţi ca niciodată în apărarea valorilor care definesc astăzi o societate democratică, afirmă preşedintele Klaus Iohannis la evenimentul"Podurile Toleranţei".

Adăugat: 17 Mai 2016
Ultima actualizare:17 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Dialogul interetnic este un obiectiv nu doar pentru una sau alta dintre minorităţi, ci un interes strategic pentru naţiunea noastră, în ansamblul ei, a declarat preşedintele Klaus Iohannis astăzi, la Palatul Cotroceni, în deschiderea evenimentului  "Podurile Toleranţei".

Şeful statului a subliniat că această realitate nu se impune de la sine, ci necesită un efort continuu pentru fiecare dintre noi.  

În faţa pericolului extremismului şi radicalismului va trebui să fim mai fermi şi mai uniţi ca niciodată în apărarea valorilor care definesc astăzi o societate democratică: liberatea, toleranţa şi pluralismul, afirma preşedintele Klaus Iohannis, în deschiderea conferinţei "Podurile toleranţei".

Şeful statului a subliniat, că a dezvolta punţile toleranţei prin dialogul interetnic, este un obiectiv nu doar pentru o minoritate sau alta, ci un interes strategic pentru toată naţiunea. 

"Din păcate, istoria recentă ne arată, că putem cu uşurinţă să repetăm unele greşeli. Relaţia noastră cu expresiile concrete ale diversităţii culturale şi etnice are, uneori, şi forma zidurilor, nu doar a punţilor. Iar pericolul intoleranţei poate renaşte, în paralel, cu discursul antieuropean", a spus preşedintele.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, aprecia că istoria României a fost şi este marcată benefic de prezenţa minorităţilor naţionale. 

"România este singurul stat care are prin Constituţie dreptul minorităţilor naţionale de a fi reprezentate în Parlamentul României", a spus preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer.

"Podurile Toleranţei" este un proiect transnaţional, organizat pentru ţările Europei de Est, prin care este promovată toleranţa şi cunoaşterea istoriei minorităţilor, în special cea evreiască.

Proiectul a fost lansat de Organizaţia "B'nai B'rith" şi se află la a treia ediţie.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza