Iohannis: Fuziunea PNL-PDL, cel mai important proiect politic

Klaus Iohannis susţine că fuziunea dreptei este cel mai mare proiect politic al României postdecembriste.

Adăugat: 25 Octombrie 2014
Ultima actualizare:25 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, candidat ACL la alegerile prezidenţiale
trimite pe mail

Candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, şi-a lansat la Timişoara cartea intitulată "Pas cu pas - omul Klaus Iohannis".

El a declarat că fuziunea PNL-PDL reprezintă cel mai important şi de succes proiect politic din România.

"Faptul că am reuşit împreună, colegii din PNL, colegii din PDL, să realizăm cel mai mare proiect politic din România postdecembristă, fuziunea dreptei; consider că este unul din proiectele cele mai valoroase la care eu în calitatea mea de politician am participat", a spus Klaus Iohannis, într-o declaraţie consemnată de corespondentul RRA, Alina Bujancă.

Ponta: Nu am câştigat, încă, alegerile

Victor Ponta, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, susţine că toţi colegii care cred că el a câştigat deja alegerile greşesc.

Victor Ponta a declarat la Livezeni, Mureş, că toată lumea trebuie să se concentreze pe ceea ce are de făcut pentru perioada următoare. 

"Noi nu am câştigat încă alegerile, însă nu aş vrea ca nimeni dintre colegii mei să facă greşala să creadă că le-am câştigat deja. Când mă uit la dl Johannis care zice că le-a câştigat, că câştigă DNA-ul alegerile, la fel mă uit la colegii mei care spun că 'Gata, le-am câştigat doar pentru că este slab Iohannis!' Cred că şi unii şi alţii greşesc, nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc de pielea ursului din pădure şi cred că dincolo de cele două-trei zile în care orgoliile au mai şi ieşit la suprafaţă toată lumea se concentrează la ceea ce avem de făcut", a spuis Ponta, într-o declaraţie consemnată de corespondentul RRA, Raul Matiş. 

Tăriceanu: România trebuie să investească în capitalul uman

Călin Popescu-Tăriceanu, candidat independent, aflat pentru prima dată în competiţia pentru Cotroceni, spunea la o întâlnire cu alegătorii din judeţul Sălaj că România trebuie să investească în capitalul uman şi să reformeze sistemul de educaţie.

"În momentul în care jumate din absolvenţii de liceu nu reuşesc să treacă bacalaureatul, înseamnă că şcoala nu face performanţă şi acest lucru derivă din proasta remuneraţie a cadrelor didactice. Dacă vrem să facem performanţă, trebuie să înţelegem că de acolo pornim, întâi avem cadre didactice bune şi care îşi dau şi interesul şi sigur că rezultatele pe care şcoala le obţine vor fi pe măsură", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.  (Declaraţie consemnată de Adrian Lungu, corespondent RRA)

5 proiecte importante pentru Kelemen Hunor

Kelemen Hunor este candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale.

El declara la Oradea că ar trebui să existe un acord între toate forţele politice pe cinci domenii importante pentru ţară.

"Cele cinci domenii unde ar trebui un acord pe termen lung între forţele politice, sănătate, educaţie, agricultură, infrastructură şi un acord interetnic între majoritate şi minorităţi, dacă noi am avea o strategie pe termen lung atunci sigur că aceste deziderate ar putea fi atinse printr-un efort comun, prin solidaritate am vorbit de încredere, fără de care nu se poate vorbi despre o societate puternică şi despre o ţară puternică", a spus   Kelemen Hunor.  (A consemnat corespondentul RRA, Stelian Radu Cacuci)

Funar face apel la vot

Candidatul independent, Gheorghe  Funar, i-a îndemnat pe români să vină la vot în număr cât mai mare, pentru a decide viitorul ţării.

"Le solicit românilor din ţară şi străinătate, de data aceasta, să nu mai stea acasă, să meargă cu toţii la vot. Ne aflăm în cel mai mare pericol din istoria neamului românesc: ne decidem soarta noastră, a urmaşilor urmaşilor noştri. Meregeţi la vot, alegeţi-mă preşedinte al României şi ceea ce am promis voi face!", a spus Gheorghe Funar.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei dezbateri electorale, difuzate de Radio România Actualităţi.

Agenda candidaţilor

Candidatul independent Călin Popescu-Tăriceanu se va afla astăzi în judeţul Prahova.

Klaus Iohannis, candidatul ACL PNL-PDL va fi prezent la un miting electoral în Piaţa Lucian Blaga din Cluj Napoca.

Szilagy Zsolt, candidatul PPMT la prezidenţiale, va participa la Târgu Mureş la dezbaterea cu tema "Autonomie şi regionalism, eficacitatea reprezentanţei".

Monica Macovei, candidat independent, va participa în Capitală la dezbaterea dedicată problematicii femeilor din România în plan economic, politic şi social.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
25 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza