Iohannis: Este nevoie să respectăm mai mult indicaţiile autorităţilor

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel către români să limiteze contactul fizic cu alte persoane, pentru a evita răspândirea infecţiei cu noul tip de coronavirus.

Adăugat: 30 Martie 2020
Ultima actualizare:30 Martie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, după întâlnirea cu premierul şi cu mai mulţi miniştri, că este nevoie să respectăm mai mult indicaţiile autorităţilor.

Şeful statului a adăugat că trebuie să reuşim împreună să îngrădim răspândirea virusului.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel către români să limiteze contactul fizic cu alte persoane, pentru a evita răspândirea infecţiei cu noul tip de coronavirus şi a precizat că autorităţile şi-au făcut datoria elaborând un set de norme, însă acestea trebuie respectate.

Şeful statului a amintit că cea mai vulnerabilă categorie în faţa coronaviruslui o reprezintă vârstnicii, care trebuie protejaţi.

Klaus Iohannis: S-a stabilit un interval între 11:00 şi 13:00, în fiecare zi, cei peste 65 de ani pot ieşi din casă să-şi facă aprovizionarea. Haideţi să lăsăm acest interval doar lor. Comercianţii au primit indicaţii de la autorităţi să servească în acest interval persoanele care în alt interval nu pot ieşi din casă. Aşadar, dragi români, lăsaţi între 11:00 şi 13:00 pensionarii să-şi facă aprovizionarea, noi avem tot restul zilei la dispoziţie ca să o facem.

Pe de altă parte, preşedintele României s-a adresat antreprenorilor, le-a transmis să fie proactivi şi să vină cu idei către guvernanţi legate de producţia de materiale ce ajută la prevenirea şi combaterea COVID-19, în contextul în care oficialii români sunt interesaţi să promoveze produsele româneşti.

VIDEO Declarația de presă susținută de Președintele României,  Klaus Iohannis Sursa: Administrația PrezidențialăAutor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza