Iohannis: Este nevoie de creşterea capacităţii de apărare a statului român

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România are de îndeplinit în actualul context geopolitic două obiective strategice.

Adăugat: 2 Martie 2022
Ultima actualizare:2 Martie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a întrunit din nou ieri în contextul invaziei ruseşti în Ucraina.

La finalul şedinţei, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România are de îndeplinit în actualul context geopolitic două obiective strategice.

Klaus Iohannis: Este nevoie de creşterea capacităţii de apărare a statului român. În acest sens, consider că se impune creşterea procentului din PIB alocat cheltuielilor de apărare de la 2%, cât este în momentul de faţă, la 2,5%. În al doilea rând, se impune realizarea independenţei energetice a României, în principal prin dezvoltarea energiilor regenerabile şi nucleare civile.

Şeful statului a mai precizat că în CSAT s-a decis şi intensificarea demersurilor pentru consolidarea semnificativă a posturii de descurajare şi apărare pe flancul estic al NATO în perioada imediat următoare, prin dislocarea de forţe aliate şi prin constituirea rapidă a grupului de luptă din România.

De asemenea, CSAT a admis un set de măsuri de susţinere a Republicii Moldova, care se confruntă cu un val crescut de refugiaţi. Preşedintele Iohannis a mai anunţat că s-a decis înfiinţarea pe teritoriul ţării noastre a unui centru logistic care să permită colectarea şi transportul donaţiilor internaţionale umanitare pentru Ucraina.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Martie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza