Iohannis: Este greşit ca înainte de alegeri să fie schimbată arhitectura taxelor

Şeful statului consideră că este greşit ca, înainte de alegeri să fie schimbată toată arhitectura taxelor şi impozitelor, fără o discuţie cu mediul de afaceri, sindicatele şi societatea civilă.

Adăugat: 27 Octombrie 2016
Ultima actualizare:27 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Legea care prevede eliminarea, de la 1 ianuarie, anul viitor, a peste 100 de taxe nefiscale, inclusiv a taxei radio-tv, a fost criticată ieri, de preşedintele Klaus Iohannis, de premierul Dacian Cioloş, dar şi de reprezentanţi ai unor organizaţii de media din ţară şi din străinătate.

Proiectul de act normativ a trecut marţi de parlament şi urmează să ajungă la şeful statului, pentru promulgare.

Preşedintele Klaus Iohannis este de părere că, pentru a dezvolta o Românie predictibilă, trebuie ca investitorii să ştie cum vor evolua taxele şi impozitele în următorii 10 ani.

Şeful statului consideră că este greşit ca, înainte de alegeri să fie schimbată toată arhitectura taxelor şi impozitelor, fără o discuţie cu mediul de afaceri, sindicatele şi societatea civilă.

Într-un interviu pentru Adevărul Live, Klaus Iohannis a făcut referire şi la eliminarea taxei radio-tv.

"Cum îşi imaginează cineva că această chestiune, care nu a fost rezolvată în ultimii ani, se rezolvă într-o săptămână, renunţând la taxa radio-tv? Poate e bine, poate e rău, dar fără o discuţie, fără o evaluare şi fără un plan pe termen lung, nu se pot rezolva lucrurile. Această modalitate heirupistă este fundamental contraproductivă şi dăunătoare României", a spus Klaus Iohannis. 

Cioloş se gândeşte dacă să atace legea la CCR

La rândul său, premierul Dacian Cioloş a declarat că ia în considerare atacarea la Curtea Constituţională a acestei legi. 

"O analizăm, să vedem în ce măsură e cazul să o atacăm la Curte sau dacă putem clarifica cu Parlamentul... a fost un vot destul de consistent pentru susţinerea acestei legi, dar ea are nişte consecinţe, nu doar bugetare, dar mai sunt şi câteva chestiuni juridice, legislative de clarificat, pentru că această lege are un impact şi asupra altor legi, şi aici trebuie să clarificăm nişte lucruri", a susţinut acian Cioloş.  

Radio România este un serviciu public de interes naţional, a cărui autonomie este garantată de Constituţie.

 Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza