Iohannis: Educaţia este calea spre succes, nu corupţia şi nepotismul

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent la deschiderea noului an şcolar la Liceul ''Mihai Eminescu'' din Capitală.

Adăugat: 12 Septembrie 2016
Ultima actualizare:12 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele Klaus Iohannis, la deschiderea anului de învăţământ. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Educaţia este calea spre succes şi nu corupţia, nepotismul, şmecheria sau câştigul facil, a declarat astăzi preşedintele Klaus Iohannis, prezent la deschiderea noului an şcolar la Liceul ''Mihai Eminescu'' din Capitală.

"De mulţi ani încoace pare că educaţia nu este neapărat calea spre succes în România sau că, de fapt, alte lucruri contează mai mult, că nu întotdeauna competenţa şi performanţa duc la apreciere, promovare şi prosperitate. Mesajul pe care vreau să vi-l dau astăzi celor prezenţi, dar şi tuturor celor care ne ascultă şi celor care încep şcoala este acesta: educaţia este calea spre succes şi trebuie să fie calea spre succes în România noastră, nu corupţia, nepotismul, şmecheria sau câştigul facil, ci educaţia, munca, determinarea şi onestitatea", a spus Iohannis.

În context, şeful statului le-a cerut reprezentanţilor instituţiilor implicate în sistemul de educaţie să ia toate măsurile pentru ca în România să nu mai existe şcoli fără autorizaţie sanitară sau de securitate la incendii.

În prezent peste 4200 de unităţi de  învăţământ nu au aceste avize.
  Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza