Iohannis: Dragnea ar trebui să se retragă

Preşedintele îi transmite liderului PSD că, pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de o persoană condamnată penal prin sentinţă definitivă.

Adăugat: 23 Aprilie 2016
Ultima actualizare:23 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, pe pagina sa de Facebook, că Liviu Dragnea ar trebui să se retragă.

Şeful statului a adăugat că i-a transmis liderului PSD că, pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de o persoană condamnată penal prin sentinţă definitivă.

Liviu Dragnea a hotărât să rămână lider al PSD, după ce instanţa supremă l-a condamnat, ieri, definitiv, la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul".

Subiectul a fost analizat în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului, la finalul căreia Liviu Dragnea a declarat că părerea majorităţii membrilor conducerii formaţiunii a fost că o eventuală retragere a sa din funcţie ar conduce la destabilizare şi ar descuraja social-democraţii, în contextul în care urmează alegeri locale şi parlamentare.

Liviu Dragnea a spus că decizia instanţei supreme i se pare profund nedreaptă.

În reacţie la evenimentele de ieri, PNL a cerut demisia liderului PSD, considerând că menţinerea acestuia în fruntea partidului transmite un semnal negativ în ţară şi în străinătate.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că președintele PSD Liviu Dragnea "ar trebui să se retragă".

Într-o postare pe contul său de Facebook, Klaus Iohannis a spus că "pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de un lider condamnat penal prin sentință definitivă."

Președintele a mai afirmat că i-ar fi comunicat lui Liviu Dragnea opinia sa, dar nu a precizat ce a răspuns președintele PSD.

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare vineri în dosarul privind referendumul din 2012 de suspendare a președintelui de atunci Traian Băsescu.

Condamnarea e definitivă, dar nu e executorie.

În 2012, PNL, partid din partea căruia a candidat președintele Iohannis la alegerile din 2014, era aliat cu PSD pentru a-l suspenda pe președintele de atunci Traian Băsescu. Klaus Iohannis a devenit membru PNL în 2013.

- See more at: http://www.romania-actualitati.ro/presedintele_iohannis_considera_ca_liviu_dragnea_ar_trebui_sa_se_retraga-89166#sthash.ZG3MBGc1.dpuf


Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza