Iohannis: Din 15 mai, fără mască în exterior

Autorităţile devansează calendarul relaxării restricţiilor impuse de epidemia de COVID - 19 în contextul evoluţiei pozitive a situaţiei din ultima perioadă.

Adăugat: 13 Mai 2021
Ultima actualizare:13 Mai 2021

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Primele măsuri vor fi aplicate chiar de la sfârşitul acestei săptămâni, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis în această seară.

Klaus Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii, desigur, cum ar fi pieţele, târgurile sau staţiile de transport public. A doua măsură care intră imediat în vigoare este eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea şi simultan se elimină orice restricţii asupra programului agenţilor comerciali. Tot din acest weekend activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate. Deci, cu spectatori. Nunţi, botezuri, mese festive în exterior - pot participa începând cu 1 iunie maximum 70 de persoane, în interior maximum 50 de persoane de la 1 iunie; de la 1 iulie numărul creşte, de la 1 august numărul creşte. Dar, dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi.

Preşedintele şi membri ai Guvernului au discutat la Palatul Cotroceni despre gestionarea epidemiei, derularea campaniei de vaccinare anti-COVID - 19 şi măsuri de relaxare a restricţiilor ce urmează să fie definitivate şi anunţate de executiv.

Aplicarea acestora va depinde de respectarea regulilor care vor rămâne în vigoare şi de intensificarea campaniei naţionale de imunizare, a subliniat şeful statului, menţionând că se păstrează ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, iar apoi, peste vară, câte un milion de persoane nou vaccinate în fiecare lună.

Conform raportării de astăzi, sunt 3.789.000 de oameni care au primit cel puţin o doză de vaccin până în această după-amiază.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Mai 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza