Iohannis: Corupţia trebuie eradicată

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că în prezent, corupţia ţine România pe loc şi de aceea "trebuie să scăpăm de corupţie, dar în primul rând, de corupţi".

Adăugat: 23 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Corupţia trebuie eradicată, a spus preşedintele Klaus Iohannis, într-un interviu acordat postului Realitatea TV.

El a dat asigurări că îi va sprijini întotdeauna pe cei care luptă cu acest fenomen.

"Eu îmi doresc ca la sfârşitul mandatului meu, să putem afirma că în România mai există ici colo câte un caz de corupţie, dar a dispărut corupţia aproape generalizată. Este clar că România are un potenţial enorm, dar printre altele, corupţia ne ţine în loc. Concluzia: trebuie să scăpăm de corupţie, dar în primul rând, de corupţi", a spus Iohannis.

Iohannis vrea guvern PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a invitat partidele la consultări în zilele următoare pentru a afla viziunea acestora despre calea cea mai bună pentru o schimbare.

El a spus că, dacă la capătul consultărilor va fi conturat un punct de vedere majoritar care se va materializa într-o modificare legislativă ce va găsi soluţii la anumite probleme, înseamnă că se merge pe calea cea bună.

Klaus Iohannis a adăugat că îşi doreşte un parlament mai puţin numeros şi mai eficient şi a menţionat că discuţiile în ceea ce priveşte regionalizarea, descentralizarea şi revizuirea Constituţiei ar trebui reluate.

Despre relaţia cu actualul guvern condus de Victor Ponta, preşedintele a precizat că este una instituţională, normală.

În context, Klaus Iohannis a afirmat că îşi doreşte un guvern PNL, considerând că actuala formulă de guvernare nu poate pune în practică viziunea sa pentru următorii zece ani. Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
23 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza