Iohannis: Contestarea bugetului la CCR va duce la întârzieri în adoptarea acestuia

Intenţia PSD de a contesta la CCR bugetul pentru anul viitor, dacă executivul îşi va angaja răspunderea, va conduce la o întârziere în adoptarea proiectului, care nu ajută pe nimeni, susține președintele Iohannis.

Adăugat: 17 Decembrie 2019
Ultima actualizare:17 Decembrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Contestarea la Curtea Constituţională a bugetului pentru anul viitor, în cazul în care guvernul îşi va angaja răspunderea pe acest proiect, va duce la întârzieri în adoptarea acestuia, care nu sunt benefice pentru nimeni, a atras atenţia preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit şefului statului, bugetul pentru 2020 va permite continuarea unei politici pozitive în domeniul salarizării şi pensiilor.

Proiectul de buget pentru anul 2020 este bun, deşi a fost realizat în condiţii dificile, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat că varianta angajării răspunderii guvernului pe acest proiect este fezabilă.

În ceea ce priveşte intenţia PSD de a contesta la Curtea Constituţională bugetul pentru anul viitor dacă executivul îşi va angaja răspunderea, şeful statului spunea că va conduce la o întârziere în adoptarea proiectului, care nu ajută pe nimeni.

Klaus Iohannis: Este un buget care prevede sumele necesare la toate capitolele şi cred că va fi un buget care poate să permită menţinerea ritmului de creştere economică. Acest lucru este foarte important.
Pe de altă parte, este un buget care permite continuarea unei politici pozitive în domeniul salarizării şi al pensiilor.

Pe de altă parte, preşedintele României a anunţat că intenţionează să-l promoveze ca ambasador în Israel pe Radu Ioanid, directorul Departamentului de Arhivă al Muzeului Holocaustului din Washington.

El va intra în procedurile diplomatice poate chiar din această săptămână şi este posibil să îşi preia funcţia la începutul anului viitor, mai spunea şeful statului.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Decembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza