Iohannis consideră că privatizarea CFR Marfă trebuie rezolvată de Băsescu şi Ponta

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, consideră că preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta ar trebui să rezolve problema privatizării CFR Marfă, şi nu "să îşi dea contre".

Adăugat: 1 August 2013
Ultima actualizare:1 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prezent, joi, la o conferinţă de presă, liderul PNL  a afirmat că atât preşedintele Băsescu cât şi premierul Ponta  trebuie să găsească soluţii referitoare la privatizarea CFR Marfă, pentru că "este treaba lor".

"Este treaba lor. Să se certe până rezolvă cel puţin cine trebuie să hotărască. Nu, chiar nu cunosc şi cred că cei care îşi dau contre trebuie să se aşeze la masă şi să o rezolve, decât să îşi dea contre", a declarat joi, Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Iohannis a recunoscut că despre CFR Marfă "cunoaşte prea puţine lucruri".

Acesta s-a declarat optimist şi a apreciat că"'situaţia se va rezolva într-un fel sau altul, nu va rămâne suspendată CFR Marfă. Ori se privatizează, ori nu. Astea sunt variantele. Ceva între ele nu există".

Premierul Victor Ponta a anunţat în urmă cu o săptămână, la Sibiu, că este decis să readucă pe profit compania CFR Marfă, chiar dacă CSAT nu va aviza privatizarea, situaţie în care primul ministru a spus că această companie va fi condusă de un manager privat şi va fi restructurată.

Miercuri, a fost publicat documentul pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit documentului, publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, modalitatea concretă şi procedura de privatizare a Societăţii CFR Marfă, se află în resonsabilitatea Ministerului Transporturilor şi a Guvernului României.

Hotărâre referitoare la proiectul de hotărâre a guvernului României pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă 'CFR Marfă' SA şi a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia

Hotărârea CSAT mai cuprinde şi solicitare către Ministerul Transporturilor, de a include în contractul de privatizare clauze, potrivit cărora, cumpărătorul se obligă să menţină obiectul de activitate al societăţii şi să ia toate măsurile necesare pentru îndeplinirea, de către companie, pe toată durata sa de existenţă, a obligaţiilor de natură strategică, ce-i revin, potrivit legislaţiei în vigoare.


  Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza