Iohannis către Guvern: Vă rog să terminaţi cu această ţopăială fiscal-bugetară

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut membrilor Guvernului să guverneze responsabil și să termine cu ceea ce a numit "ţopăială fiscal-bugetară".

Adăugat: 29 Iunie 2017
Ultima actualizare:29 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, la ceremonia de învestire a Guvernului, că programul de guvernare a fost schimbat în puncte sensibile și a cerut noului executiv să să aibă un comportament care să se încadreze în predictibilitatea fiscal-bugetară.

"Programul de guvernare a fost schimbat în puncte sensibile. Nu veţi mai putea merge în faţă românilor cu argumentul că acest progam de guvernare a fost votat. Este dreptul legitim al coaliţiei să meargă cu ce program de guvernare doreşte în parlament şi dacă obţine votul de învestitură, guvernul se va apuca de treabă, dar în şase luni schimbăm de la reduceri de taxe la reintroduceri de taxe, de la creşteri de salarii la taxă de solidaritate. Un astfel de comportament cu certitudine nu se încadrează în ceea ce se numeşte predictibilitate fiscal-bugetară", a spus Iohannis.

AUDIO Discursul președintelui Iohannis la învestirea Guvernului:

Președintele a cerut noului guvern să fie solidar cu românii şi să guverneze responsabil.

"Vă rog să terminaţi cu această ţopăială fiscal-bugetară, taxa de solidaritate", a punctat Iohannis.

"Un astfel de comportament guvernamental cu siguranţă induce dubii în rândul mediului de afaceri. Dacă va fi sustenabil nu ştim, nu am văzut astfel de calcule, dar stimaţi PSD-işti, ALDE-işti, UDMR-işti, în numele românilor vă rog să terminaţi cu această ţopăială fiscal-bugetară, taxa de solidaritate. Domnule prim-ministru, onoraţi membri ai guvernului, fiţi solidari cu românii şi guvernaţi responsabil. Vă solicit să guvernaţi în aşa fel încât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%. Vă solicit să guvernaţi în aşa fel, încât românii să aibă garanţia că Guvernul României apără şi promovează statul de drept. Nu îmi doresc niciodată să mai avem sincope de tipul OUG 13", a mai spus Iohannis.

fiţi solidari cu românii şi guvernaţi responsabil.
fiţi solidari cu românii şi guvernaţi responsabil.


Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza