Iohannis: Avem nevoie de măsuri care să împiedice răspândirea ideologiei extremiste

Avem nevoie de măsuri susţinute, care să împiedice răspândirea ideologiei extremiste, mai ales în rândul acelor categorii care sunt vulnerabile la acest tip de mesaje, a spus președintele Iohannis.

Adăugat: 8 Martie 2016
Ultima actualizare:8 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Președintele României, Klaus Iohannis și Preşedintele Knesset-ului, Yuli-Yoel Edelstein. Sursa: Presidency.ro
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis crede că este necesară întărirea cooperării parlamentare dintre România şi Israel, în contextul provocărilor mondiale.

Şeful statului a discutat, în această după-amiază, în Israel, cu preşedintele Knessetului, Yuli-Yoel Edelstein, şi despre situaţia din Orentul Mijlociu şi Nordul Africii.

"Procesul de pace din Orientul Mijlociu reprezintă un subiect de maxim interes pentru noi, în contextul în care evoluţiile din regiune au consecinţe majore, inclusiv asupra statelor europene. Aş dori să menţionez efortul comun la care cu toţii trebuie să fim parte pentru combaterea terorismului. Avem nevoie de măsuri susţinute, care să împiedice răspândirea ideologiei extremiste, mai ales în rândul acelor categorii care sunt vulnerabile la acest tip de mesaje", a spus Klaus Iohannis.

La rândul său, preşedintele Knessetului israelian, Yuli-Yoel Edelstein, şi-a exprimat speranţa că România va lupta, în continuare, împotriva antisemitismului şi a amintit de sprijinul pe care ţara noastră l-a oferit mereu statului Israel.

"Vreau să mulţumesc domnului preşedinte al României, printre altele, pentru faptul că, aşa cum se ştie, România este singrul stat din fostul bloc comunist care nu a întrerupt relaţiile diplomatice cu Israelul şi, de asemenea, pentru srijinul pe care România ca stat prieten îl acordă Israelului în toate forumurile internaţionale şi grija pe care o are România faţa de securitatea staului nostru, faţă de securitatea Israelului", a susținut Yuli-Yoel Edelstein.

Potrivit trimisului nostru, Oana Bîlă, preşedintele Klaus Iohannis a făcut o vizită şi la Aşezământul Bisercii Ortodoxe Române din Ierusalim.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza