Iohannis: Alianţa USD este un semnal de care liberalii vor ţine seama

Alianţa Uniunea Social Democrată, constituită de PSD, UNPR şi PC, este un semnal puternic de care liberalii vor ţine cont la negocierile pentru modificările din guvern, a declarat, liderul PNL, Klaus Iohannis.

Adăugat: 11 Februarie 2014
Ultima actualizare:11 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, primarul Sibiului şi propunerea PNL la funcţia de vicepremier şi ministru al Internelor
trimite pe mail

Iohannis a mai spus, marţi, într-o conferinţă de presă, susţinută la Sibiu, că noua alianţă electorală USD, trebuie să "dea de gândit" liberalilor.

"Cu siguranţă trebuie să ne dea de gândit. Imaginaţi-vă că sunteţi patru prieteni care faceţi totul împreună şi într-o după-amiază aflaţi că ceilalţi trei şi-au făcut cu grup tare, dar nu v-aţi despărţit de tot. Cum v-aţi simţi? Chit că se declară că este o alianţă pentru europarlamentare. Păi, alea sunt acum, iar după aceea va fi pentru altceva şi aşa mai departe. Mie mi se pare un semnal puternic, de care vom ţie cont în negocieri", a spus edilul Sibiului.

Referindu-se la decizia care urmează să se ia la nivel de conducere a USL, Klaus Iohannis consideră că în varianta optimă decizia ar trebui luată marţi, iar miercuri, Parlamentul să aprobe noua structură a executivului.

Johannis demisionează din funcţia de primar cu cinci minute înainte de depunerea jurământului

Urmând această logică, Iohannis estimează că joi, ar putea să aibă loc numirile în funcţii,  "iar cu cinci minute înainte de depunerea jurământului" îşi va da demisia din funcţia de primar al Sibiului.

"Dacă negocierile vor merge bine astăzi şi ne înţelegem, vom trece şi peste acel semnal dat de USD şi vom merge mai departe ca şi USL, voi merge la minister şi bineînţeles că o să îndeplinesc condiţiile cerute de legea, asta cu sau fără părerea lui ANI, care nu prea mă interesează, fiindcă pe mine mă interesează ce scrie în lege", a spus liderul PNL.

Interimatul la Sibiu, asigurat de viceprimarul Astrid Fodor

Klaus Iohannis, a mai precizat că viceprimarul Astrid Fodor va asigura interimatul la Primăria Sibiului, în eventualitatea în care el va prelua portofoliul Internelor şi funcţia de vicepremier.

El a susţinut că "nu va lăsa deoparte Sibiul".

"Dacă va fi să ajung la minister, interimatul va fi asigurat de doamna viceprimar Astrid Fodor", a precizat el.

Referindu-se la proiectele pe care el le-a început ca primar al Sibiului, Iohannis spune că va insista pentru a nu se renunţa la acestea.

"În niciun caz nu voi lăsa Sibiul deoparte şi voi veni foarte des şi vom avea foarte dese întâlniri cu doamna Fodor, cu consilierii Forumului German şi cu consilierii liberali, pentru a vedea ce trebuie făcut pentru Sibiu. Asta ca nu cumva cineva să-şi imagineze că eu aici las lucrurile acum să meargă într-o direcţie nedefinită şi îmi văd de altceva. Nici vorbă!", a dat asigurări primarul Sibiului.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza