Iohannis: Alegerile anticipate reprezintă cea mai corectă soluţie

Alegerile anticipate reprezintă cea mai corectă soluţie pentru ţară în acest moment, consideră preşedintele Klaus Iohannis.

Adăugat: 5 Februarie 2020
Ultima actualizare:5 Februarie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Alegerile anticipate reprezintă cea mai corectă soluţie pentru ţară în acest moment, consideră preşedintele Klaus Iohannis, după demiterea cabinetului Orban prin moţiune de cenzură.

Partidele politice sunt aşteptate, începând de mâine, la ora 12:00, la Cotroceni, la consultări în vederea desemnării unui nou candidat la funcţia de premier.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că lucrurile vor merge mai departe după adoptarea moţiunii de cenzură şi a dat asigurări că instituţiile sunt solide şi vor funcţiona în continuare.

Şeful statului a mai afirmat că nu sunt motive ca România să intre într-o situţie complicată, adăugând că urmează câţiva paşi politici.

Astfel, mâine, de la ora 12:00, va chema partidele parlamentare la consultări, iar seara va anunţa, probabil, persoana desemnată pentru a forma un nou guvern.

În opinia preşedintelui României, alegerile anticipate reprezintă soluţia corectă ăentru ţară.

Klaus Iohannis: Eu am fost şi rămân adeptul alegerilor anticipate. Eu îmi doresc să intrăm într-o logică care duce spre alegeri anticipate. Dacă însă constat că partidele parlamentare nu dresc acest lucru sau nu reuşesc să înţeleagă acest lucru, atunci voi insista ca în continuare să fie votat un guvern care vine cu o agendă reformatoare, un guvern care este construit de şi în jurul Partidului Naţional Liberal.

Şeful statului a mai precizat că se va implica în continuare pentru a construi, după alegeri, o majoritate solidă care să vină cu reforme profunde în beneficiul românilor.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Februarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza