Iohannis a făcut plângere penală împotriva lui Dragnea

Iohannis îl reclamă pe Dragnea pentru că a iniţiat ordonanţa privind migraţia aleşilor locali. Potrivit lui Iohannis, ordonanţa încurajează primarii să treacă la partidul de guvernământ.

Adăugat: 10 Septembrie 2014
Ultima actualizare:10 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele PNL
trimite pe mail

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a făcut plângere penală împotriva vicepremierului Liviu Dragnea pentru iniţierea ordonanţei de urgenţă care permite aleşilor locali să treacă de la o formaţiune politică la alta fără a-şi pierde mandatul.

Plângerea a fost repartizată deja unui procuror DNA. 

"Domnul ministru Dragnea trebuia să oprească această ordonanţă înainte să fie aprobată în guvern. Există practica Curţii Constituţionale, există decizii care spun că nu poate fi aprobată trecerea unui primar dintr-o formaţiune în  alta. Există cert o situaţie foarte specială. Cu câteva săptămâni înainte de alegeri se încurajează practic primarii să treacă la partidul de guvernământ", a spus Klaus Iohannis. 

Vicepremierul Liviu Dragnea a reafirmat, însă, că principala motivaţie a emiterii ordonanţei a fost de a înlătura blocajele apărute în administraţia locală după schimbările politice din ultima perioadă.

El susţine că după constituirea Alianţei Creştin Liberale, aleşii PNL şi PDL au fost instruiţi să voteze împotriva proiectelor primarilor PSD, generând astfel blocaje la nivel local.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza