Iohannis a cerut sprijinul Franței pentru aderarea la Schengen

Președintele Klaus Iohannis a solicitat sprijinul Franței pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, dar şi pentru combaterea oricărui discurs care ar putea reduce la clişee orice relaţie solidă.

Adăugat: 10 Februarie 2015
Ultima actualizare:10 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis (stânga) și François Hollande. Sursa: Administrația Prezidențială
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Franţa, a susţinut, cu puţin timp în urmă, o declaraţie de presă comună cu omologul său de la Paris, François Hollande.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat în discuţiile cu omologul său francez, François Hollande, dorinţa de dezvoltare a relaţiei cu Franţa şi l-a invitat să facă o vizită în România pentru a consolida relaţia bilaterală.

Klaus Iohannis a spus că a solicitat sprijin pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, dar şi pentru combaterea oricărui discurs care ar putea reduce la clişee orice relaţie solidă.

"Am solicitat sprijinul Franţei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen. Am exprimat încrederea că o astfel de decizie pozitivă privind aderarea României la Schengen va putea fi adoptată cât mai curând posibil. Am discutat, de asemenea, despre priorităţile la nivel european ale luptei antiteroriste, în acest sens fiind o sporire a eforturilor comune în combaterea fenomenului, deci, şi a cooperării, şi a coordonării", a spus Iohannis.

TEXTUL conferinței de presă comune Klaus Iohannis - François Hollande

La rândul său, preşedintele Franţei i-a mulţumit şefului statului pentru vizită şi a enumerat temele abordate în cadrul convorbirilor: Uniunea Europeană, reuniunea Consiliului European de joi de la Bruxelles, aderarea României la Spaţiul Schengen, dar şi situaţia din Ucraina.

François Hollande a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis şi despre economie.

El a spus că Franţa este prezentă în România, s-au făcut investiţii, dar acestea trebuie să fie amplificate.

Domeniile în care cele două ţări pot coopera sunt, în opinia sa, infrastructura, energia, serviciile, dar şi apărarea.
 Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
10 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza