Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii România

Crucea Roşie Română a lansat campania naţională de strângere de fonduri "România salvează România".

Adăugat: 29 Martie 2020
Ultima actualizare:29 Martie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Apel Matinal - Radio România Actualități:

Realizator: Două tone şi jumătate de alimente şi o cantitate însemnată de produse sanitare au fost distribuite, ieri, de Crucea Roşie persoanelor vârstine, persoanelor vârstnice din Aiud şi din localităţile din apropiere.Crucea Roşie este foarte, foarte importantă în aceste zile şi stăm acum de vorbă cu domnul Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie România în direct cu noi. Bună dimineaţa şi mulţumesc pentru prezenţa la matinal.

Ioan Silviu Lefter: Bună dimineaţa dumneavoastră şi ascultătorilor dumneavoastră!

Realizator: Domnule director, ştiu că s-au lansat zilele acestea, Crucea Roşie Română lansează o campanie naţională de strângere de fonduri. Povestiţi-ne, vă rugăm frumos, despre ce este vorba.

Ioan Silviu Lefter: Deci, Crucea Roşie Română a lansat campania, aşa cum bine aminteaţi, campania naţională de strângere de fonduri "România salvează România", în cadrul căreia se pot dona doi euro prin numărul special de SMS 8827 valabil în toate reţelele de telefonie mobilă din ţară fără costuri suplimentare. Donaţiile pot fi făcute, să ştiţi, şi prin intermediul site-ului Crucii Roşii Române www.crucearosie.ro sau direct în contul campaniei, pe care îl găsiţi sigur tot pe site-ul nostru.

Realizator: Aşadar, crucearosie.ro este locul unde convergem cu toţii zilele acestea, dacă vrem să dăm o mână de ajutor. Domnule director, ce alte activităţi importante derulează Crucea Roşie zilele acestea?

Ioan Silviu Lefter: Am auzit că în preambul dumneavoastră aţi menţionat acţiunea filialei Alba. Sigur, le mulţumesc colegilor mei, însă ca să /nu-i nedreptăţesc/ pe ceilalţi colegi, vreau să vă spun că, cam în toate filialele din ţară, şi avem filiale în toate judeţele din ţară, plus sectoarele municipiului Bucureşti, voluntarii noştri au desfăşurat astfel de acţiuni, ducând atât alimente, cât şi pachete igienice persoanelor izolate, fără aparţinători./ovidiu/ Pot să vă spun că până acum am dat 1000 de pachete alimentare. Peste 800 de voluntari din ţară, precum şi personalul angajat, care este foarte mic, la Crucea Roşie, s-au implicat în aceste acţiuni de distribuţie, atât a alimentelor, cât şi a pliantelor, pentru că noi, cu sprijinul guvernului, am implementat o campanie naţională de informare şi conştientizare a populaţiei, pentru limitarea răspândirii virusului. Au fost tipărite 250.000 de broşuri informative, 20.000 de afişe, care au fost distribuite toate la nivel naţional.

Realizator: Dle Lefter, dacă îmi permiteţi, o ultimă întrebare. Care sunt judeţele în care credeţi că ar trebui mai multă implicare din partea autorităţilor şi din partea tuturor, până la urmă?

Ioan Silviu Lefter: Îmi este greu să fac o evidenţă de acest gen. Noi nu suntem în măsură să judecăm ce fac autorităţile. Noi sprijinim autorităţile şi cetăţenii din toate judeţele. Pot să vă spun că suntem într-o legătură directă cu instituţiile statului, într-o legătură directă cu premierul României, Ludovic Orban. Sigur, am adus o groază de lucruri, ca urmare a faptului că foarte multe persoane juridice au făcut donaţii importante la Crucea Roşie. Aş menţiona aici faptul că am adus 1 milion de măşti, bine, pe care le-am dat la Ministerul de Interne, Ministerul Apărării şi un număr mai mic şi către filialele noastre, pentru a le da voluntarilor noştri. Pot să amintesc aici că am luat zece aparate de testare rapidă COVID, cu 300 de kituri, care vor permite testarea a 7200 de persoane. Numai valoarea acestor kituri, dacă poate interesa pe cineva, este 1 milion şi 200 /.../ de euro. Kiturile, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, pentru că vreau să amintesc aici că Ministerul Sănătăţii este cel care cunoaşte la nivel naţional dotările şi urgenţele, noi cu dânşii lucrăm, dânşii fac repartiţia acestor materiale.

Realizator: Mulţumesc foarte, foarte mult pentru aceste amănunte. Mulţumesc pentru prezenţa la "Matinal" în această dimineaţă!Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza