Ioan Rus: Autostrada Comarnic-Braşov, pe primul loc ca prioritate

Ministrul Transporturilor Ioan Rus susţine că pentru prima oară România are un document strategic pentru infrastructură- Master Planul.

Adăugat: 13 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:14 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ioan Rus, ministerul Transporturilor
trimite pe mail

Ministrul Transporturilor Ioan Rus  susţine că pentru prima oară România are un document strategic pentru infrastructură- Master Planul.

În prezenţa premierului Victor Ponta, a ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici şi a ministrului Finanţelor Publice, Darius Vălcov, Ioan Rus a prezentat astăzi prioritățile de infrastructură rutieră pentru perioada 2015-2016.

AUDIO Declaraţia integrală pe prima pagină a site-ului (în playerul AUDIO)

Ioan Rus a susţinut că de mâine  CNDANR (Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România) va avea un plan de management.

Acesta a mai anunţat că din banii de pe rovinietă şi de la acciza de carburanţi se vor aduna circa şapte miliarde de euro, iar din parteneriate public-private încă trei miliarde de euro.

La aceşti bani se mai adaugă şi banii proveniţi de la Banca Europeană Internaţională şi Banca Mondială, unde, potrivit lui Rus există bani care nu au fost valorificaţi încă.

"În acest moment avem spre 700 de km de austostradă. În 2016 finalizăm şi vom putea circula pe Sibiu-Nădlac 100%, pe Sibiu-Gorj, cu o excepţie, pe Cluj-Târgu Mureş, Sibiu-Făgăraş, Făgăraş-Braşov. Vor fi primele autostrăzi, încă 200 de km de austostradă legate, adică pleacă dintr-un oraş şi se termină în altul", a spus el, adăugând că o urgenţă maximă este acordată traseului Vişeul de Sus spre Halmeu", a exemplificat el.

În prezentarea sa, ministrul Trasporturilor a mai declarat că din acest an se va extinde  actualul drum DN7 cu banda 3 şi a precizat că pentru proiectul Comarnic-Braşov sunt  mai multe variante.

"O variantă este pe Câmpina, lucrarea începe în această primăvară", a susţinut Rus.

"Pe Comarnic-Braşov, din punctul de vedere al conectivităţii, din toate, este pe primul loc pe prioritate. Mai discutăm o dată cu cei are au câştigat. Dacă nu - acasă, şi alţii. Aşa putem sta încă 5 ani la Comarnic-Braşov şi căutăm alţii", a mai spus ministrul.

Rus a amintit şi de regiunile aflate în  dificultate şi din cauza infrastructurii, enumerând printre acestea autostradă Ungheni-Iaşi şi a subliniat că există bani pentru aceste lucrări.

"Noi azi chletuim un miliard pe an. Dar putem cheltui şi 2 miliarde pe an. Ultima scuză pe care am putea-o avea este că nu avem bani", a mai afirmat Ioan Rus, astăzi, la sediul Ministerului Transporturilor.

Prezent la eveniment, premierul Victor Ponta a anunţat că va propune partidelor un acord politic pentru construcţia de autostrăzi, asemănător celui care vizează creşterea finanţării Apărării.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:
14 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza