Ioan Oltean: Susţinem un vot al poporului

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că PDL este nemulţumit de faptul că opiniile opoziţiei nu sunt luate de seamă de Comisia de revizuire a Consituţiei. De asemenea spune că PDL nu vrea excluderi din partid.

Adăugat: 7 Iunie 2013
Ultima actualizare:11 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Nu excluderea din partid este preocuparea PDL, nici chiar suspendarea membrilor marcanţi, ci pur şi simplu identificarea căilor prin care fiecare membru al partidului să fie antrenat în activitatea de opoziţie, de aşezare a structurilor şi de pregătire pentru viitoarele alegeri”, a spus Oltean, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa.

Întrebat cum a votat în Biroul Permanent Naţional (BPN) de luni, Oltean a răspuns că nu a votat pentru că a lipsit de la BPN-ul de luni, dar a adăugat că se pronunţă pentru găsirea unor soluţii" de antrenare a fiecărui membru".

" Fiecare membru este binevenit în partid şi e bine să rămână acolo, iar Cristi Preda este un membru al partidului care are notorietate, are minte, are de toate, să se manifeste împotriva actualei puteri”, a spus Ioan Oltean. 

Susţinem un vot al poporului

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a mai declarat, vineri, că este convins că, în situaţia în care PDL va decide să boicoteze referendumul pentru Constituţie, va avea succes întrucât susţine un „vot al poporului”.

El a subliniat că PDL este nemulţumit de faptul că opinia opoziţiei nu este luată în considerare de Comisia de revizuire a Constituţiei.

"Din păcate, ritmul extrem de alert în care se desfăşoară activitatea (Comisiei de revizuire a Constituţiei –n.r.), componenţa şi competenţa celui care conduce comisia creează condiţii optime pentru a transforma întreaga dezbatere într-o competiţie de orgolii între juriştii PSD şi cei ai PNL. Opoziţia este aproape neglijată în această activitate. De altfel, principalele propuneri de revizuire a Constituţiei de până acum au fost respinse”, consideră Ioan Oltean.

El s-a referit în special la faptul că această comisie s-a pronunţat „foarte ferm” că România va avea în continuare un Parlament bicameral cu un total de 300 de deputaţi, numărul de senatori urmând a fi stabilit prin legea organică, la care se alătură parlamentarii minorităţilor naţionale.

"La un calcul foarte simplu, rezultă că România va avea, în continuare, peste 400 de parlamentari fără să existe o modificare substanţială în privinţa aceasta. Constatăm că s-a încălcat în mod arbitrar voinţa poporului exprimată la referendumul din noiembrie 2009, încălcându-se, în felul acesta, articolul 2 al Constituţiei în care se spune că suveranitatea naţională aparţine poporului care şi-o exercită şi prin referendum. Chiar dacă a fost un referendum consultativ, poporul s-a pronunţat într-o proporţie covârşitoare în favoarea unui Parlament unicameral şi în favoarea unui număr maxim de 300 de parlamentari”, a declarat Ioan Oltean.

El a amintit şi de Decizia Curţii Constituţionale nr. 682 din 27 iunie 2012 potrivit căreia nu este admisibil într-un stat de drept ca voinţa populară exprimată cu o largă majoritate, în cazul de faţă 83,31% din voturile valabil exprimate, să fie ignorată de reprezentanţii aleşi ai poporului.

"Iată că aleşii poporului au încălcat în mod flagrant, în mod arbitrar, această voinţă. De altfel, aşa ceva nu e posibil decât în democraţia românească. În alte democraţii, voinţa poporului exprimată în cadrul unor referendumuri chiar de natură consultativă, este respectată de aleşii respectivi”, a mai susţinut, vineri, la Bistriţa, Oltean.

Liderul PDL a dat ca exemple situaţii din Canada, Norvegia şi Danemarca, informează corespondentul RRA.Autor:
Cristiana Sabău
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Iunie 2013
Ultima actualizare:
11 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza