Ioan Oltean susţine că reîntregirea salariilor bugetarilor nu are "caracter electoral"

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat că reîntregirea salariilor bugetarilor începând cu luna iunie când au loc alegeri locale este o "coincidenţă".

Adăugat: 9 Martie 2012
Ultima actualizare:9 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ioan Oltean a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că reîntregirea salariilor bugetarilor este o "simplă coincidenţă cerească", el întrebând retoric dacă era mai bine să fie aleasă ziua de 1 aprilie, a păcălelilor.

Ioan Oltean a comentat ceea ce a apreciat a fi "o reacţie extrem de dură a opoziţiei faţă de conţinutul mesajului preşedintelui României", transmis în Parlament şi că "puterea trebuie să reîntregească salariile bugetarilor".

"Am rămas extrem de surprins de reacţia opoziţiei şi a celor care susţin opoziţia. (...)Atunci când au fost diminuate salariile, am întâlnit aceeaşi reacţie virulentă a opoziţiei, acum când puterea doreşte să reîntregească salariile şi când apreciază că sunt întrunite condiţiile economice care ar permite luarea unei asemenea decizii, opoziţia are aceeaşi reacţie virulentă, destructivă găsind o mie de explicaţii şi de motive prin care să condamne realizarea acestui asemenea deziderat al puterii şi rămân extrem de surprins de o asemenea atitudine”, a declarat Ioan Oltean.

Oltean a adăugat că Partidul Democrat Liberal şi-a propus să reîntregească salariile bugetarilor, dacă economia va permite acest lucru şi a reiterat că nu este o măsură cu caracter electoral.

"PDL va încerca să-şi realizeze acest deziderat şi angajament faţă de bugetari şi să sperăm că şi în lunile următoare condiţiile economice din România vor avea un drum pozitiv pentru că, într-adevăr, sperăm ca în primăvara aceasta să fie conturate toate condiţiile care să permită reaşezarea salariilor. Nu este o măsură cu caracter electoral aşa încearcă, în mod absolut nejustificat, întreaga opoziţie să o vadă”, a declarat Oltean. 

Întrebat de unde are Guvernul bani să reîntregească salariile bugetarilor, Oltean a răspuns că "identificarea resurselor financiare nu e treaba PDL, e treaba Guvernului şi a primului ministru. Ei vor veni cu explicaţii publice şi vor justifica modul în care au identificat resursele pentru a se reaşeza salariile". 

Ioan Oltean a afirmat că PDL este angajat împreună cu aliaţii săi să continue reforma pe care a demarat-o acum doi ani, să consolideze contrucţia politică şi economică a noului Guvern aşa încât guvernarea acestui an să fie una succes.Autor:
Cristiana Sabău
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
9 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza