Ioan Oltean nu este de acord cu Mişcarea Populară

Vicepreşedintele Partidului Democrat-Liberal, Ioan Oltean, se declară împotriva intrării PDL în Mişcarea Populară pentru alegerile din acest an.

Adăugat: 2 Martie 2012
Ultima actualizare:2 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ioan Oltean a declarat, vineri, la Bistriţa că nu vede Mişcarea Populară "ca pe o construcţie politică pentru alegerile din anul 2012"

"Personal, nu am crezut şi nu cred în Mişcarea Populară ca o construcţie politică pentru alegerile din anul 2012. Eu cred că Partidul Democrat Liberal trebuie să se prezinte la alegerile din 2012 cu denumirea pe care o are, cu sigla pe care o are, cu culoarea pe care o are, pentru că nu am făcut absolut nimic care să ne determine, în momentul acesta, să avem reţineri faţă de însemnele Partidului Democrat Liberal", a declarat Ioan Oltean.  

Oltean a spus că problema va fi tranşată duminică, în şedinţa Colegiului Director al PDL.   

Vicepreşedintele PDL a mai afirmat că Mişcarea Populară nu este aducătoare de imagine nouă şi de procente substanţiale pentru PDL.

În ceea ce priveşte relaţia cu UNPR, liderul PDL a spus că fiecare formaţiune va merge cu liste proprii la alegeri, existând însă posibilitatea unor protocoale semnate la nivel local, dacă structurile judeţene consideră că ar fi oportună o astfel de alianţă electorală.
    
"Deciziile care se desprind din discuţiile purtate între cele două formaţiuni politice sunt cele care vizează participarea fiecăria pe liste proprii, cu candidaţi proprii pentru alegerile de preşedinte de consiliu judeţean, primari, consilieri locali şi judeţeni. Vom lăsa la aprecierea fiecărei structuri judeţene a PDL şi UNPR dacă se impun anumite asocieri locale. La nivel naţional nu va exista o asemenea asociere, o asemenea alianţă electorală", a explicat Oltean.

Mişcarea Populară, lansată oficial luna aceasta?

Din toamna lui 2011 până în prezent, liderii PDL au ajuns la concluzia că Mişcarea Populară trebuie să fie o alianţă electorală cu care dreapta românească să participe la locale, pentru a contracara alianţa opoziţiei, Uniunea Social Liberală.

Astfel că Mişcarea Populară ar putea fi lansată pe scena politică în foarte curând, în martie 2012.

"În opinia mea, în martie, Mişcarea Populară va deveni realitate ca alianţă electorală", a declarat pentru  Gândul, prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde.

Viitoarea alianţă ar cuprinde, potrivit deputatului PDL,  Cezar Preda, partide care fac parte din familia popular-europenilor - PNŢCD, şi Partidul Ecologist, dar şi Partidul Noua Generaţie, informează Radio România Actualităţi.

UNPR, partener de guvernare al PDL, se vrea parte din această alianţă electorală şi are câteva pretenţii.

Plecat de ceva timp la "vânătoare de primari", UNPR a reuşit să "adune" aproximativ 200 de primari de la alte partide.

Printre aceştia sunt şi nume sonore precum Cristian Popescu Piedone, Neculai Onţanu sau Florentin Pandele.

Cu asemenea "achiziţii" pretenţiile UNPR cresc.

Potrivit unor surse din partidul lui Gabriel Oprea, citate de presă, UNPR ar vrea liste comune şi la locale şi la parlamentare şi o prezenţă de peste 20% pe aceste liste.

Mişcarea Populară este o iniţiativă pornită de  preşedintele României, Traian Băsescu, numele formaţiunii fiind înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, chiar de către fata cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu.
 Autor:
Cristiana Sabău
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
2 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza