Ioan Oltean îndeamnă la unitate în coaliţie

UDMR a rupt protocolul de colaborare cu PDL la Cluj-Napoca, după ce Primăria a deschis o piaţă volantă pentru producătorii agricoli în centrul oraşului.

Adăugat: 8 August 2011
Ultima actualizare:8 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderii organizaţiilor de Cluj ale UDMR şi PDL trebuie să rezolve la nivel local tensiunile create de deschiderea unei pieţe agroalimentare în Cluj-Napoca, a declarat secretarul  general al PDL Ioan Oltean, după şedinţa coaliţiei de guvernare.
    

"E în competenţa liderilor locali, trebuie s-o rezolve cei de la Cluj. Ei au provocat-o, ei s-o rezolve. Opinia mea personală este că la Cluj întotdeauna a fost o relaţie bună între PDL şi UDMR, iar ei trebuie să continue această linie", a spus Oltean.
    

Liderul democrat liberal a caracterizat ca fiind "vorbe aruncate într-o stare de tensiune" avertismentul liderului UDMR Cluj, Mate Andras-Levente, potrivit căruia parlamentarii de Cluj ai Uniunii nu vor mai susţine în legislativ Guvernul.
    

"Astea cred că sunt vorbe aruncate într-o stare de tensiune şi nemulţumire şi nu sunt conforme cu ce se întâmplă în realitate", a comentat Oltean.


Relaţie "relaxată" între PDL şi UDMR


Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat,  la RFI, că relaţia dintre formaţiunea democrat-liberală şi UDMR este "relaxată" la nivel naţional şi şi-a exprimat surprinderea că "tocmai la Cluj" relaţiile s-au tensionat.
    

"Relaţia dintre UDMR şi Partidul Democrat Liberal la nivel naţional este o relaţie relaxată, o relaţie normală",  a subliniat Oltean.Referindu-se la situaţia de la Cluj, Ioan Oltean a amintit că "s-au mai întâmplat asemenea disensiuni în teritoriu (...), dar acestea nu sunt de natură a tensiona relaţiile la nivel naţional între liderii celor două formaţiuni politice".


UDMR a rupt, sâmbătă, protocolul de colaborare cu PDL la Cluj-Napoca, după ce Primăria a deschis o piaţă volantă pentru producătorii agricoli în centrul oraşului.

    
Liderul PDL, premierul Emil Boc, consideră că reprezentanţii PDL şi UDMR Cluj vor avea "înţelepciune şi echilibrul necesar" să găsească soluţii de colaborare pe plan local, afirmând că doar astfel pot fi găsite modalităţi de rezolvare a problemelor unei comunităţi.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
8 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza