Ioan Oltean: ACL nu doreşte întreruperea activităţii parlamentare

Vicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, susţine că nu există argumente care să justifice întreruperea activităţii parlamentare. Oltean a anunţat că ACL pregăteşte o moţiune împotriva Guvernului pe motiv că se încearcă "fraudarea alegerilor".

Adăugat: 6 Septembrie 2014
Ultima actualizare:6 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ioan Oltean,vicepreşedinte PDL
trimite pe mail

Vicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, susţine că nu există argumente care să justifice întreruperea activităţii parlamentare. Olteanu a anunţat că ACL pregăteşte o moţiune împotriva Guvernului pe motiv că se încearcă "fraudarea alegerilor".

Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că Alianţa Creştin Liberală susţine ideea ca Parlamentul să nu aibă o sesiune de scurtă durată, informează corespondentul RRA.

"A început sesiunea parlamentară. Va fi de scurtă durată fiindcă, aşa cum se conturează interesele puterii, mai mult puterea va dori să fie în campanie electorală decât să fim prezenţi în Parlament. Noi, cei ce reprezentăm ACL, vom susţine necesitatea ca Parlamentul să-şi desfăşoare activitatea pe tot parcursul campaniei electorale. Nu există elemente şi argumente care să justifice întreruperea activităţii parlamentare. Trei zile pe săptămână, Parlamentul trebuie să lucreze şi nu să-şi suspende lucrările pentru a intra în campanie electorală", a spus Oltean.

Oltean a subliniat că ACL pregăteşte o moţiune de cenzură "pe această încercare de a frauda alegeri de către putere. OUG 45, OUG 28 sunt acte normative care în principal, şi nu în subsidiar, urmăresc să pregătească legal fraudarea alegerilor".

Liderul PDL a dat asigurări că ACL nu îşi va schimba candidatul pentru Cotroceni.

"Orice discuţii pe această temă, speculaţii şi dezinformări ale actualei puteri", a afirmat el.

"ACL are candidat, pe Klaus Iohannis. Orice fel de discuţie care se poartă în afara acestei realităţi sunt speculaţii şi dezinformări ale actualei puteri. Nu există niciun motiv, dar absolut niciunul, de nicio natură, ca ACL să-şi schimbe candidatul. Klaus Iohannis este candidatul nostru, un candidat excelent. Tot ce se spune despre el sunt lucruri mincinoase şi cu tendinţa de a-l discredita. E în stilul nostru characteristic. Noi nu suntem sănătoşi dacă nu îi băgăm în aceeaşi oală pe toţi candidaţii. Este inadmisibil, dar ăştia suntem. Nu ne putem muta de aici", a spus el.

Liderul PDL a făcut şi unele referiri la faptul că Iohannis "vorbeşte puţin".

"E zgârcit la vorbe, dar e bogat în fapte. Nu vrea să ajungă la Cotroceni ca să vorbească mult, ci ca să facă fapte, să fie un mediator, un reprezentant al României în afara graniţelor, să fie un bun catalizator al intereselor ţărilor UE pentru România şi al investitorilor străini în România. E un personaj care are excelente relaţii cu lideri politici europeni şi nu numai. E un om al administraţiei care a adus sute de investitori în Sibiu şi a făcut din Sibiu un oraş european. Este un om care nu se angajează în dezbateri sterile, nu agreează can-can-urile şi vrea să facă treabă pentru România. De aceea noi îl susţinem pe Klaus Iohannis, iar eu sunt angajat cu toată energia mea în susţinerea lui. Cred cu sinceritate că e omul de care România are nevoie în următorii 10 ani şi organizaţia noastră de aici şi colegii mei suntem cu toţii angajaţi în susţinerea lui Klaus Iohannis şi credem cu sinceritate că e omul care va reuşi să ajungă la Cotroceni şi va fi preşedintele României în următorii 10 ani”, a spus Oltean", l-a descris Oltean pe candidatul ACL.
 Autor:
Cristiana Sabău
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
6 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza