Ioan Niculae susţine că nu a cerut ridicarea sechestrului în dosarul Romgaz

Omul de afaceri, Ioan Niculae s-a prezentat astăzi la DIICOT , unde a fost anunţat de procurori că a fost schimbat expertul care va face expertiza în Romgaz.

Adăugat: 30 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Omul de afaceri, Ioan Niculae este urmărit penal, alături de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, în dosarul "Romgaz".

El a declarat astăzi, că îl cunoaşte pe Adriean Videanu  de 25 de ani, fiind amândoi din judeţul Teleorman, dar susţine că nu ar fi avut nicio legătură cu acesta.

În dosarul Romgaz, iniţial patronul Interagro a fost pus sub acuzare alături de alte 40 de persoane, funcţionari publici cu funcţii de conducere în ministere şi autorităţi naţionale, sub acuzaţia că inculpaţii ar fi desfăşurat activităţi infracţionale prin care au produs un prejudiciu de aproape 130 de milioane de dolari Societăţii Romgaz şi bugetului de stat.

De asemenea, Ioan Niculae a susţinut că  nu a cunoscut-o pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, şi a catalogat "o campanie dementă de presă" informaţia potrivit căreia el i-ar fi cerut acesteia să-i ridice sechestrul impus în dosarul Romgaz.

Potrivit comunicatului DIICOT, emis la 2 septembrie 2013, "din referatul întocmit de către procurorii DIICOT rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, Varujan Vosganian, iar în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, Videanu Adriean, în calitate de miniştri ai economiei, au aprobat, semnat şi susţinut în Guvern un număr şase ordine, respectiv trei Memorandumuri, în scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infracţional constituit de către învinuitul IOAN NICULAE şi au utilizat SNGN ROMGAZ SA (unitate naţională de interes strategic) în interesul privat al SC INTERAGRO SA, acordând discount-uri comerciale substanţiale la livrarea de gaze naturale către SC INTERAGRO SA, peste plafoanele practicate de SNGN ROMGAZ SA, precum şi gaze naturale doar din producţia internă, cu nerespectarea dispoziţiilor legale şi în condiţiile în care SC INTERAGRO SA înregistra debite mari la plata gazelor consumate, cauzând un prejudiciu de  aproximativ 130 milioane USD".
    
Procurorii susţin că activitatea grupului infracţional iniţiat, constituit şi coordonat de Ioan Niculae viza fapte de natură să submineze economia naţională prin folosirea SNGN Romgaz SA în direcţia dorită de interesele grupului infracţional.
    
Conform DIICOT, este vorba despre discounturi comerciale substanţiale la livrarea de gaze naturale către Interagro, peste plafoanele practicate de Romgaz, precum şi gaze naturale doar din producţia internă, cu nerespectarea dispoziţiilor legale şi în condiţiile în care Interagro înregistra debite mari la plata gazelor consumate, cauzând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza