Ioan Ghişe continuă protestul legat de referendum

Senatorul PNL, Ioan Ghişe, susţine că exercitarea funcţiei de preşedinte al României de către Traian Băsescu se face prin uzurpare de calităţi.

Adăugat: 6 Septembrie 2012
Ultima actualizare:6 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorul liberal Ioan Ghişe cere convocarea imediată a plenului Camerelor reunite ale Parlamentului pentru finalizarea procedurilor referendumului.

Conform lui Ioan Ghşe, dacă referendumul din 29 iulie nu a îndeplinit condiţiile legale de valabilitate potrivit hotărârii Curţii Constituţionale, ne aflăm în situaţia din 28 iulie anterioară datei referendumului iar Traian Băsescu se află în continuare în condiţia juridică de preşedinte suspendat.

"Am depus astăzi la preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului o solicitare, ultima, pe subiectul convocării, de urgenţă, a Parlamentului în sesiune reunită a celor două Camere. Având în vedere faptul că Hotărârea nr. 6/2012 a CCR a creat grave premise pentru schimbarea ordinii de drept din România şi faptul că, în prezent, exercitarea funcţiei de preşedinte al României se face prin uzurpare de calităţi oficiale de către domnul Traian Băsescu, solicităm Parlamentului să realizeze urgenţa, necesitatea şi importanţa convocării imediate a plenului Camerelor reunite ale Parlamentului pentru finalizarea procedurilor pentru referendum", a afirmat senatorul liberal.

Chestorul Ioan Ghişe a mai spus faptul că Traian Băsescu exercită abuziv funcţia de preşedinte al României iar acest lucru constituie infracţiune de uzurpare de calităţi  oficiale.

Senatorul liberal a mai ţinut să precizeze că potrivit hotărârii 34 din 6 iulie a Parlamentului numai aceasta poate să decidă procedura de urmat.

El a spus că cele două proiecte de hotărâre privind referendumul pe care le-a depus, împreună cu expunerea de motive, la Parlament în data de 27 august nu au fost încă distribuite Birourilor Permanente ale celor două Camere.

Potrivit lui Ghişe, proiectele sale au fost 'blocate în mod abuziv' la secretariatele celor două Camere.

"În şedinţa Biroului Permanent de la Senat am descoperit cu stupoare că la Senat, dar şi la Cameră este aceeaşi situaţie, proiectele de hotărâre depuse de mine pe 27 august nu au fost distribuite nici acum Birourilor Permanente, comisiilor juridice sau parlamentarilor.Proiectele sunt blocate, în mod abuziv", a afirmat el, precizând că a anexat la solicitarea adresată celor doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului şi propuneri pentru "depăşirea actualei stări de fapt din România".

În opinia senatorului PNL, "îndreptarea" situaţiei din România poate fi realizată printr-o decizie a Parlamentului cu privire la referendumul din 29 iulie.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Nucu Jalea
Adăugat:
6 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza