Investitorii străini consideră ţara noastră "excesiv" de birocratică

90% dintre investitorii străini consideră că în România birocraţia este excesivă în comparaţie cu alte ţări.

Adăugat: 16 Martie 2016
Ultima actualizare:16 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Raportul bianual al Consiliului Investitorilor Străini care arată indicele percepţiei privind mediul de afaceri, arată că "sistemul de taxare din România este necompetitiv".

Investitorii străini spun că acest lucru se datorează în mare parte birocraţiei excesive pe care o resimt în relaţia cu autorităţile fiscale.

“In ciuda măsurilor de relaxare fiscală în vigoare de la 1 ianuarie 2016, 70% dintre membrii Consiliului consideră ca sistemul de taxare din România este necompetitiv în comparaţie cu alte ţări. Rezultatul poate părea surprinzator, însă el se datorează, în mare parte, birocraţiei excesive pe care companiile o resimt în relaţia cu autorităţilor fiscale. Această concluzie este sprijinită de faptul că tot 70% dintre respondenţi apreciază că reglementările (la nivel central, local sau alte diferitelor autorităţi şi agenţii) sunt o povară importantă”, notează Consiliul Investitorilor Străini (FIC).

Potrivit documentului, cei mai mulţi investitori străini - 85% - apreciază că infrastructura este necompetitivă şi 75 de procente întâmpină probleme legate de lipsa de predictibiliate a cadrului legislativ.

Companiile membre ale Consiliului Investitorilor Străini reprezintă un segment important din investiţiile străine directe în România, cumulând aproximativ două treimi din totalul acestora, cu o contribuţieAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza