Investiţiile în laserul de la Măgurele "pot genera locuri de muncă"

Premierul Dacian Cioloş a participat la o întâlnire privind laserul de la Măgurele.

Adăugat: 14 Octombrie 2016
Ultima actualizare:14 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Investiţiile în laserul de la Măgurele pot genera dezvoltare locală şi aproape 7.000 locuri de muncă, spune premierul Dacian Cioloş.

Prezent în această dimineaţă la o întâlnire pe tema acestui proiect, şeful Executivului a insistat pe importanţa realizării unor legături între localitate, centrul Capitalei şi Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Dacian Cioloş a afirmat că este nevoie de un concept de guvernanţă şi de implicarea mai multe instituţii, inclusiv a Ministerului Transporturilor şi a Primăriei Capitalei. 

"Ideea întâlnirii de astăzi este ca dincolo de instituţiile guvernamentale sau, eu ştiu, cele de cercetare, de acolo, să motivăm, să incităm şi să implicăm şi autorităţile publice locale, dar şi mediul de afaceri. Investiţiile de acolo, care pot genera, din ce am înţeles din studiul cifră de afaceri de peste 600 de milioane de euro anual, ar putea genera până la 6-7.000 de locuri de muncă, cu valoare adăugată ridicată, pentru că va fi vorba de cercetători, va fi vorba de ingineri, de experţi, care vor lucra în aceste domenii. Deci, e important să ne pregătim până prin 2018, cel puţin să avem o idee clară despre ce e de făcut", a spus Dacian Cioloş.  

Proiectul laserului de la Măgurele vizează transformarea platformei din localitate într-un centru european de cercetare şi inovare.

Laserul ar urma să fie definitivat în 2019.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza