Investigaţii şi controale la TAROM

Corpul de Control al primului ministru ajunge astăzi la TAROM şi la Compania Naţională de Investiţii pentru verificări cerute de premierul Mihai Tudose.

Adăugat: 21 August 2017
Ultima actualizare:21 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Verificările Corpului de Control al premierului la compania Tarom, vor continua, chiar dacă directorul general al companiei, Eugen Davidoiu, şi-a dat demisia astăzi, a spus, cu puţin timp în urmă, premierul Mihai Tudose.

El a solicitat acest control pe fondul pierderilor record înregistrate de Compania aeronautică de stat în primele şase luni ale anului.

Rezolvarea situaţiei de la Tarom este strict problema guvernului şi ar putea fi discutată în coaliţia de guvernare numai dacă solicită acest lucru primul-ministru sau ministrul transporturilor, a spus astăzi liderul PSD, Liviu Dragnea. 

"Nu mă interesează cine conduce Tarom-ul. Mă interesează ca această companie să devină ceea ce s-a stabilit în programul de guvernare: o companie aeriană puternică, stabilă şi profitabilă", a declarat Dragnea. 

Întrebat dacă subiectul va fi abordat în şedinţa coaliţiei, Liviu Dragnea a răspuns:

"Dacă va solicita ministrul transporturilor sau premierul, vom discuta. Dacă nu, nu. Este o chestiune strict legată de executiv." 

În primele şase luni din 2017, pierderile Tarom au fost de aproape 100 de milioane de lei, mai mult decât dublul celor înregistrate în tot anul trecut.

Premierul Tudose a explicat aseară la un post de televiziune că intenţia guvernului este să salveze compania aeronautică de stat, aflată de mai mulţi ani pe pierdere. 

"Ea, acum mi se pare că merge mai rău ca anul trecut, dat fiind cifrele. A reuşit să aibă o pierdere istorică. Va trebui făcut ceva fiindcă este o companie naţională, este un simbol naţional, până la urmă TAROM-ul, şi nu va fi nici închisă şi nici vândută. Ea va trebui să intre pe profit şi să se dezvolte", a afirmat premierul. 

La ultima şedinţă de guvern, premierul Mihai Tudose l-a criticat pe ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, că şi-a asumat o conducere neperfomantă la compania aeriană de stat. Primul ministru a spus că este nemulţumit şi de activitatea de la CFR.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza