Intrarea României în Schengen "ar consolida securitatea frontierelor externe ale UE"

Extinderea Spaţiului Schengen ar fi o contribuţie la efortul de consolidare a securităţii frontierelor externe ale Uniunii Europene, a spus ministrul român de externe, Lazăr Comănescu.

Adăugat: 7 Februarie 2016
Ultima actualizare:7 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Lazăr Comănescu, ministru de externe
trimite pe mail

Acceptarea României în Spaţiul Schengen ar duce la consolidarea securităţii frontierelor externe ale Uniunii Europene, a afirmat şeful diplomaţiei de la Bucureşti, Lazăr Comănescu, în cadrul reuniunii informale a miniştrilor europeni de externe, care a avut loc la Amsterdam.

"O Românie în interiorul Spaţiului Schengen, în ciuda a ceea ce unii ar putea să considere ca un nefezabil, în contextul actual, am subliniat faptul că extinderea Spaţiului Schengen ar fi o contribuţie la efortul de consolidare a securităţii frontierelor externe ale Uniunii Europene", a spus Lazăr Comănescu.

Potrivit corespondentului RRA,  Claudia Marcu, ministrul român de externe s-a pronunţat şi pentru întărirea coordonării dintre Uniunea Europeană şi NATO.

În cadrul reuniunii de la Amsterdam, miniştrii de externe au vorbit şi despre importanţa colaborărării cu statele din Balcanii de Vest pentru o mai bună gestionare a valului de refugiaţi.

În vederea reducerii numărului de imigranţi care ajung în Europa ar trebui implementat şi acordul cu Turcia, stat căruia i s-au promis 3 miliarde de euro pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale celor aproape 3 milioane de refugiaţi, aflaţi pe teritoriul său, astfel încât aceştia să rămână acolo.



Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza