Intră în vigoare noile măsuri de sprijin pentru populaţie privind plata facturilor la energie

Începând de astăzi, intră în vigoare noile măsuri de sprijin pentru populaţie şi companii privind plata facturilor la energie electrică şi gaze naturale.

Adăugat: 1 Februarie 2022
Ultima actualizare:1 Februarie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă la prima reuniune a Comitetului Interministerial în domeniul Energiei
trimite pe mail

Într-o întâlnire cu membrii guvernului, reprezentanţii administraţiilor locale au atras atenţia că facturile sunt greu de achitat şi că riscă să rămână fără bani pentru alte proiecte în derulare, inclusiv pentru salariile angajaţilor.

Primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene au avertizat la întâlnirea cu premierul că ratarea reformelor necesare pentru aplicarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă va face din comunităţile locale victime sigure.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a a atras atenţia că există riscul să pierdem bani dion PNRR, dacă nu se fac la timp reformele cerute şi cele mai afectate vor fi afectate vor fi autorităţile locale.

Emil Boc a mai cerut şi ca ghidurile pentru PNR să fie elaborate cu ajutorul autorităţilor locale, pentru că ele ştiu cel mai bine problemele comunităţilor.

Aleşii locali au mai cerut şi asigurarea cofinanţării de la bugetul de stat a proiectelor locale care se află în desfăşurare.

Primarul oraşului Cugir, Adrian Teban, a atras atenţia că, în curând, oraşele mai mici nu vor mai avea bani pentru plăţile facturilor la energie, facturi care s-au dublat şi unele chiar s-au triplat.

Adrian Teban: În oraşele mici şi mijlocii presiunea pe bugetele locale este foarte mare, odată cu creşterea. Sigur că municipiile mai mari pot să îşi permită, la noi presiunea este mai mare şi vom vedea. Facturile au venit şi de 1 miliard şi ceva pe şcoală. Facturile, în general, sunt la fel ca la persoanele fizice, foarte mari, s-au triplat.

Despre problemele comunelor, aleşii locali au mai spus premierului că, în viitor nu vor avea bani pentru plata salariaţilor, iar comunele vor rămâne fără angajaţi.

Peste jumătate dintre ele se vor afla în această situaţie.

 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Februarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza