Intră în vigoare legea care reglementează starea de alertă

Pentru derularea procedurilor de instituire a stării de alertă, premierul Ludovic Orban a convocat, chiar de la prima oră, în şedinţă, atât Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi Executivul.

Adăugat: 18 Mai 2020
Ultima actualizare:18 Mai 2020

Politica Romaneasca
Foto: Metrorex
trimite pe mail

Astăzi intră în vigoare legea care reglementează starea de alertă, adoptată săptămâna trecută de Parlament.

Documentul conţine măsuri de limitare a răspândirii noului coronavirus, dar şi sancţiuni pentru cei care nu respectă regulile stabilite deja de autorităţi.

Pentru derularea procedurilor de instituire a stării de alertă, premierul Ludovic Orban a convocat, chiar de la prima oră, în şedinţă, atât Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi Executivul.

Atât reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi şedinţa de guvern sunt necesare, spunea premierul Ludovic Orban, pentru a fi puse în practică toate procedurile stabilite în Legea numărul 55/2020 privind instituirea stării de alertă.

Ludovic Orban: Avem la dispoziţie trei variante, am ales varianta care e cea mai clară. Intră legea în vigoare, instituim starea de alertă în conformitate cu prevederile Legii 55 prin hotărâre de guvern, pentru o perioadă de 30 de zile. Sigur că în hotărârea de guvern acele decizii, acte administrative care nu sunt contrare prevederilor legale vor rămâne în vigoare.

Premierul a anunţat că va convoca toate instituţiile cu atribuţii de control, dar şi pe cele care sprijina respectarea regulilor stabilite atât prin legea privind starea de alertă, cât şi prin hotărârea pe care guvernul o va adopta.

Ludovic Orban: Toate instituţiile de control implicate vor fi pe teren şi vor impune aplicarea legii. Vom apela la toate pârghiile pe care le avem la dispoziţie pentru a ne asigura că instituţiile publice, agenţii economici, cetăţenii respectă regulile pe care le-am impus şi vom lua toate măsurile pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza