INTERVIU Laura Codruţa Kovesi: Se pot solicita interceptări doar pentru fapte grave

Interceptările se pot solicita doar pentru fapte grave definite de Codul penal, cum ar fi corupţie, trafic de droguri sau de de persoane, terorism, spionaj, trădare, omor şi lipsire de libertate, a declarat procutorul şef al DNA.

Adăugat: 18 Martie 2016
Ultima actualizare:18 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA
trimite pe mail

Persoanele care nu comit fapte penale grave pot să se simtă în siguranţă, pentru că niciodată nu vor putea fi interceptate,  a declarat, într-un interviu pentru Radio România Actualităţi, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi.

Ea a precizat că nu pentru orice infracţiune se pot solicita interceptări, ci doar pentru cele grave, care sunt definite de Codul penal, precum corupţie, trafic de droguri, trafic de persoane, terorism, spionaj, trădare, omor şi lipsire de libertate.

În acest fel, soluţia găsită de guvern pentru a respecta decizia Curţii Constituţionale în privinţa interceptărilor în dosare penale asigură exigenţele statului de drept şi chiar oferă garanţii suplimentare.

AUDIO Interviu Laura Codruţa Kovesti acordat Ruxandrei Săraru la emisiunea "Oameni care mişcă România", difuzată de Radio România Actualităţi.


 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza