Interviu exclusiv pentru RRA cu ambasadorul României în Italia, George Bologan

George Bologan despre şansele României de a găzdui Agenţia Europeană a Medicamentului: "Bucureştiul este a şasea metropolă din UE, iar argumentele noastre sunt pertinente. Dosarul corespunde criteriilor stabilite de Comisia Europeană".

Adăugat: 12 Octombrie 2017
Ultima actualizare:12 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Italia, a fost prezentată candidatura României pentru a găzdui Agenţia Europeană a Medicamentului, după Brexit.

Ambasadorul ţării noastre în Italia, George Bologan, a subliniat argumentele în virtutea cărora capitala noastră este un candidat competitiv.

Corespondenţă de la Roma - Reporter: Elena Postelnicu:  Domnule ambasador George Bologan, ce şanse are Bucureştiul să câştige, în această competiţie, ca să devină sediul Agenţiei Europene a Medicamentului? 

George Bologan: În orice competiţie, prima condiţie este înscrierea şi participarea. Ministrul afacerilor externe şi ministrul delegat pentru afaceri europene coordonează această acţiune de prezentare a candidaturii noastre şi au solicitat ambasadorilor, susţinerea în ţările în care sunt acreditaţi, a candidaturii Bucureştiului. Cum am şi menţionat, pentru a participa la o competiţie, trebuie să te înscrii. Vom vedea care sunt şansele. Toată lumea porneşte cu şanse egale şi fiecare, fireşte, are elementele sale pe care le ia în analiză, sunt şi plusuri, sunt şi minusuri. 

Reporter: S-ar putea spune că este ca o provocare această iniţiativă de a prezenta Bucureştiul, aici în Italia, în condiţiile în care în competiţie, printre cele 19 oraşe candidate, se află şi Milano. Poate fi, este Bucureştiul mai puternic decât Milano?

George Bologan: Fiecare oraş candidat are specificul său. Bucureştiul este a şasea metropolă din UE, iar argumentele noastre sunt pertinente. Dosarul corespunde criteriilor stabilite de Comisia Europeană. Aşa cum aţi putut observa, evenimentul organizat la ambasadă a fost un moment care a oferit prilejul partenerilor italieni care, subliniez, au fost prezenţi în număr destul de mare, alături de colegii diplomaţi din alte state membre al UE să cunoască argumentele ţării noastre în susţinerea Bucureştiului, pentru relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului. Într-un spirit de fair-play, aşa cum am menţionat la începutul intervenţiei, fără a prejudicia în niciun fel candidatura oraşului Milano, am prezentat avantajele competitive ale ţării noastre şi am argumentat - din punct de vedere istoric, dar şi din punct de vedere al abordării politice europene - de ce Bucureştiul merită să fie susţinut. 

Mai notăm şi faptul că Sofia, Bucureştiul şi Varşovia sunt oraşele cele mai puternic detestate de angajaţii agenţiei, care urmează să fie relocată de la Londra.
 Autor:
Elena Postelnicu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza