Interes crescut la secţiile de votare deschise în străinătate

Interes crescut în contiuare şi la secţiile de votare deschise în străinătate.

Adăugat: 26 Mai 2019
Ultima actualizare:26 Mai 2019

Politica Romaneasca
Foto: Aglomerație la o sectie de votare din Roma. Foto: Elena Postelnicu.
trimite pe mail

Surse din Biroul Electoral Central, citate de redactorul RRA Petruţa Obrejan, spun că programul de votare nu va fi prelungit.

Corespondentul RRA la Londra, Dan Vasiliu, ne spune acum în direct care este atmosfera în capitala britanică. Bună seara, Dan!

Reporter: Bună seara! Da, aici procesul de votare merge foarte greoi. La unele secţii din Londra sunt mii de oameni care stau la coadă, iar timpul de aşteptare poate ajunge până la 4-5 ore.

În acest ritm, este de aşteptat ca foarte mulţi dintre cei care vor să voteze să nu poată intra în secţii până la ora 21:00, când acestea vor fi închise.

Lumea este frustrată şi furioasă din cauza timpului mare de aşteptare şi probabil că această frustrare se va accentua o dată cu apropierea închiderii urnelor, când mulţi vor realiza că nu vor mai avea timp să voteze. Şi la secţia de la Consulatul României, dar şi la alte secţii din Londra oamenii au scandat: "Vrem să votăm!" Au existat zvonuri că la unele secţii s-ar fi terminat buletinele de vot.

Ambasada României la Londra a dat un comunicat în care precizează că aceste informaţii sunt false şi că sunt suficiente buletine pentru a se asigura exercitarea dreptului de vot şi că se fac eforturi pentru ca toţi cei care stau acum la cozi să poată intra să voteze.

La Paris au votat cu puţin timp în urmă şi jucătoarele de tenis Simona Halep şi Irina Begu. Cele două participă în aceste zile la Turneul de tenis de la Roland Garros, ne-a transmis corespondentul RRA, Daniela Coman.

Cele mai mari prezenţe la vot, dar şi timpi de aşteptare mari sunt înregistraţi la secţiile de votare din vestul Europei: Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Franţa şi Belgia.

Se aşteaptă mult pentru că datele personale ale fiecărui alegător din străinătate trebuie trecute manual în listele suplimentare.

La una dintre secţiile de votare din Roma, oamenii au stat la coadă să voteze şi opt ore, spun românii cu care a stat de vorbă corespondentul RRA, Elena Postelnicu.

Reporter: Mai aveţi puţin şi votaţi. De câte ore aşteptaţi?
-: De la ora 8:00 dimineaţa. /3 ore şi jumătate/, nu m-am aşteptat.
Reporter: De unde veniţi?
-: Din Latina.
Reporter: Cam 100 de kilometri.
-: Cam aşa. Am avut secţii de votare în Latina în 2009, în două secunde am votat.
-: De la 8 fără 20 dimineaţa. Şi de ce nu există organizare aici? Câte ştampile sunt aici? Cine suntem noi? Suntem bătaia de joc. Sunt 13 ani în care ne chinuim să trimitem bani acasă.
-: Cam 9 ore aproape.
Reporter: De câţi ani sunteţi aici în Italia?
-: De aproape zece ani. Nu m-am aşteptat niciodată la o aşa coadă. Dar speranţa moare ultima şi mergem până la capăt.
Reporter: De unde aţi venit aici la Secţia Consulară de la Roma?
-: Cam de la 100 şi ceva de kilometri.
Reporter: Aceasta era cea mai apropiată secţie?
-: Oarecum.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza