Integrarea R.Moldova în UE, obiectivul lui Tăriceanu

Unul dintre obiectivele lui Călin Popescu-Tăriceanu se referă la sprijinul pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Adăugat: 19 Octombrie 2014
Ultima actualizare:19 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la Președinția României
trimite pe mail

Candidatul independent Călin Popescu-Tăriceanu s-a întâlnit cu susţinătorii săi din Chişinău, Republica Moldova.

Aici, el a precizat că proiectul său prezidenţial prevede, printre altele, educaţia, reforma instituţională şi rezolvarea problemei demografice.

Un alt obiectiv a lui Călin Popescu-Tăriceanu se referă la sprijinul pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

"Când vorbesc de resursa unirii cu Moldova nu mă gândesc resursa economică, dar avem resursa umană, nu cantitativ, ci calitativ. Eu am convingerea întotdeuna că o ţară progresează prin elite. Cred că reunindu-ne elitele, am putea să realizăm acest proiect mai uşor împreună, spre beneficiul ambelor părţi ale Prutului", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

El i-a îndemnat pe moldovenii care deţin şi cetăţenia română să-l susţină la scrutinul din 2 noiembrie, a transmis corespondentul RRA Corneliu Rusnac.

Udrea vrea reindustrializarea României

Candidatul Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, afirma la Râmnicu Vâlcea că, dacă va ajunge preşedintele ţării, va recurge la reindustrializarea României, pentru a crea locuri de muncă.

"Este evident că România, o ţară cu o tradiţie industrială puternică, are nevoie de sprijin pentru a reconstrui industria cu tradiţie românească. Eu cred că România are nevoie să îşi dezvolte, să îi sprijine pe cei care pot investi în industrie în mod real şi să propună, ca viziune de dezvoltare economică, reindustrializarea României", a spus Elena Udrea, într-o declaraţie consemnată de corespondenta RRA, Ana Maria Cârstea.

Ponta: România a reuşit să crească economic mai mult decât au făcut-o alte ţări europene

Candidatul alianţei electorale PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, recunoaşte că, deşi guvernul a creat locuri de muncă, nu toţi românii care vor dori să revină în ţară anul viitor vor avea de lucru.

Victor Ponta a admis şi faptul că România are nevoie de 7 până la 10 ani pentru a recupera din decalajele economice faţă de celelalte ţări europene.

"Pentru toţi românii care au plecat în zece ani sigur că ar fi o minciună să spuna cineva că într-un an avem locuri de muncă. Ceea ce este important este că România a reuşit să crească economic mai mult decât au făcut-o alte ţări europene, că am creat locuri de muncă şi că am reuşit de asemenea să creştem pe zona de salarizare. Încă suntem departe, nu poţi să spui că salariul din România este egal cu cel din Italia sau din Spania, dar reuşim să recuperăm din acest decalaj", a spus Ponta.

Declaraţia a fost făcută la întâlnirea cu românii din Torino-Italia şi a fost consemnată de corespondenta RRA Elena Postelnicu.

Macovei: Obiectivul meu, schimbarea clasei politice

Schimbarea clasei politice este obiectivul candidatului independent la alegerile prezidenţiale, Monica Macovei.

Argumentul adus de aceasta la o întâlnire cu alegătorii din municipiul Zalău este că în România, deşi sunt tot mai multe partide politice, există aceiaşi politicieni.

"Schimbarea clasei politice, acesta este obiectivul meu. De 25 de ani sunt aceleaşi partide la putere, în toate combinaţiile posibile, aceiaşi politiceini în mare parte. Ne fură, ne mint, ne încalcă demnitatea în picioare şi trebuie să terminăm asta", a susținut Monica Macovei. (Declaraţia a fost consemnată de corespondentul nostru Adrian Lungu)

Blaga: România trebuie să îşi recapete respectul în plan intern şi internaţional

Preşedintele PDL, Vasile Blaga spune că România trebuie să îşi recapete respectul în plan intern şi internaţional.

Acest deziderat va fi realizat de Klaus Iohannis dacă va ajunge preşedintele României, a susţinut Vasile Blaga, la Iaşi, unde a avut loc un miting electoral organizat de Alianţa Creştin-Liberală.

"Proiectul nostru este pentru România şi asta înseamnă o ţară fără atâta circ, o ţară care în sfârşit să fie respectată, or, pentru asta, avem nevoie de un om şi de aceea Alianţa Creştin-Liberală vi-l propune pe etalonul "lucrului bine făcut" la Preşedinţia României: Klaus Iohannis primarul Sibiului!", a susținut Blaga, într-o declarație consemnată corespondentul Radio Iaşi, Costi Mihai.

Borbély: Este o campanie a denigrărilor

Vicepreşedintele politic al UDMR, László Borbély, este dezamăgit de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, pe care a calificat-o drept o campanie a denigrărilor.

El a declarat la Târgu Mureş că liderul formaţiunii, Kelemen Hunor, candidat la funcţia supremă în stat, este un om integru, care transmite mesaje pozitive.

"Campania aceasta nu se referă la ceea ce ar trebui să însemne o campanie pentru preşedinţie. Nu există programe clare, cetăţenii nu înţeleg dintre candidaţi cine ce ar vrea, în mod pozitiv, ca şi preşedinte al României, să ofere cetăţenilor, ci este vorba de o campanie a dosarelor, de o campanie a denigrărilor. Eu sunt foarte dezamăgit", a spus László Borbély. (A consemnat corespondentul RRA, Raul Matiş)Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza