Întâlnire Traian Băsescu - Vladimir Putin

Traian Băsescu și Vladimir Putin au avut o întâlnire de scurtă durată, în care au discutat principalii parametri ai relaţiilor bilaterale

Adăugat: 17 Octombrie 2014
Ultima actualizare:17 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu a avut astăzi, cu prilejul summitului Asia-Europa de la Milano, o întâlnire neoficială cu omologul său rus Vladimir Putin.

După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse de presă, a fost o întâlnire scurtă durată, în cursul căreia cei doi lideri "au discutat principalii parametri ai relaţiilor bilaterale".

Ultima întâlnire oficială dintre preşedinţii Băsescu şi Putin a avut loc cu ocazia summitului NATO de la Bucureşti, din aprilie 2008, după cum informează corespondentul RRA la Moscova, Alexandr Beleavski.

Acord cu Franţa, Italia şi Germania privind utilizarea de drone de supraveghere în Ucraina

Rusia, Franţa, Italia şi Germania au căzut de acord asupra utilizării de drone pentru supravegherea încetării focului în estul Ucrainei, în special la frontiera ruso-ucraineană, a declarat vineri, la Milano, preşedintele rus Vladimir Putin, transmite France Presse.

Am căzut de acord asupra utilizării de drone, o tehnică modernă care permite definirea zonelor care sunt supuse atacurilor', a indicat Putin în cadrul unei conferinţe de presă.

"Italia, Franţa şi Germania şi-au exprimat dorinţa de a lucra împreună pe acest subiect, iar Rusia va participa la rândul său", a mai spus liderul de la Kremlin, după discuţiile avute cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko la Milano, în marja summitului Europa-Asia.

Pe de altă parte, el a afirmat totodată că actualul preţ scăzut al ţiţeiului nu este o tragedie pentru bugetul Rusiei, ţară care se bazează puternic pe veniturile din energie, şi şi-a exprimat convingerea că va exista o corecţie în creştere, potrivit Reuters.

Putin a spus, de asemenea, că un preţ al petrolului de 80 de dolari pe baril nu est profitabil pentru producătoriAutor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
17 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza