Întâlnire Sorin Grindeanu - Edouard Philippe, la Paris

Premierul Sorin Grindeanu continuă astăzi seria de întâlniri oficiale pe care le are la Paris.

Adăugat: 8 Iunie 2017
Ultima actualizare:8 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Sorin Grindeanu, la ceremonia de aderare a României la Agenţia pentru Energie Nucleară, care face parte din Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică
trimite pe mail

Aflat la Paris, premierul Sorin Grindeanu are programată astăzi o întâlnire cu omologul sau francez, Edouard Philippe.

Discuţiile au loc cu doar patru zile înainte de primul tur al alegerilor legislative din Franţa.

Premierul Sorin Grindeanu continuă astăzi suita de întâlniri oficiale pe care le are la Paris.

El are programată în această dimineaţă o întrevedere cu omologul său francez, Edouard Philippe.

Pe agenda discuţiilor ar putea să se afle cooperarea bilaterală dintre Franţa şi România, o analiză a situaţiei politice actuale din Uniunea Europeană, precum şi dorinţa ţării noastre de a declanşa discuţii cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, în vederea dezvoltării în viitor a relaţiilor cu această instituţie.

Ieri, premierul Sorin Grindeanu a participat la ceremonia de aderare a României la Agenţia pentru Energie Nucleară, care face parte din Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Un pas important pentru sectorul nuclear din România

Premierul Sorin Grindeanu consideră că aderarea României la Agenţia pentru Energie Nucleară reprezintă un pas important înainte pentru sectorul nuclear din ţara noastră, pentru că dovedeşte succesul unei politici corecte în acest domeniu desfăşurate de guvern şi a cercetării de calitate pe care o realizează savanţii români.  

"De asemenea, aderarea este şi un succes al României în colaborarea ei cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Ştim acum că viitorul extinderii acestei organizaţii va fi un subiect ce va fi discutat în perioada următoare. Guvernul meu crede cu convingere că România este pe deplin pregătită să înceapă cu succes discuţiile cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Privim către viitor şi suntem optimişti că o decizie la cererea noastră va fi adoptată curând", a spus Sorin Grindeanu.  

La Paris s-a aflat ieri şi ministrul finanţelor, Viorel Ştefan, care a participat tot la sediul Organizaţiei pentru Dezvoltare şi Cooperare Economică, la ceremonia semnării unei convenţii internaţionale care combate evaziunea fiscală.

72 de state şi entităţi administrative au semnat un document prin care trebuie să împiedice companiile multinaţionale să mai trimită profiturile în ţările cu fiscalitate redusă sau nulă.

Se încearcă astfel păstrarea unei baze mari de impozitare şi impozitarea întregului profit realizat de companiile multinaţionale.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza