Întâlnire privată Traian Băsescu-Viktor Orban

Președintele Traian Băsescu și premierul ungar, Viktor Orban au avut o întâlnire privată, după ce au participat la Universitatea de la Balvanyoș.Foto: HotNews.ro

Adăugat: 25 Iulie 2010
Ultima actualizare:25 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit unor surse locale citate de Mediafax, preşedintele Traian Băsescu şi premierul ungar, Orban Viktor, au avut, sâmbătă după-amiază, o întâlnire privată pe terasa unui restaurant de la Lacul Ciucaş, după care  şeful statului a plecat din  din judeţul Harghita.

Premierul ungar a rămas în staţiunea Băile Tuşnad, unde îşi va petrece restul zilei alături de lideri politici ai maghiarilor din România.


Cei doi oficiali au participat, sâmbătă, la Universitatea de Vară şi Tabăra Studenţească "Tusvanyos" de la Băile Tuşnad, la o dezbatere cu titlul "Europa Centrală - centrul Europei?".


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, , la încheierea ediţiei din acest an a Universităţii de Vară de la Tuşnad, că Europa Centrală este o regiune care se consolidează, iar reconcilierea româno-maghiară este unul dintre pilonii ei.


Şeful statului a apreciat că nu o regiune sau alta este importantă, ci echilibrul din interiorul ei, echilibru care înseamnă relaţii bune şi respect între toate statele.


"Cheia evoluţiei pozitive a acestei regiuni nu este decât o regiune care evoluează pe baza unor valori comun acceptate. Nu etnia, nu credinţa, nu geografia, nu istoria sunt cele care trebuie să consolideze importanţa regiunii, ci valorile, valori pe care şi românii, şi maghiarii le asumăm, declarativ cel puţin, integral în acest moment", a declarat Traian Băsescu.

Referindu-se la criza economică, preşedintele Traian Băsescu a averitzat că un nou împrumut al statului român pentru plata salariilor şi a pensiilor ar fi o gravă eroare.


Precizând că în acest an România a fost nevoită să împrumute nouă miliarde de euro pentru a-şi finanţa deficitul, şeful statului a precizat că pentru a nu amaneta viitorul ţării este nevoie ca oamenii politici să spună adevărul, iar românii să-l accepte şi să fie de acord că avem nevoie de o perioadă de solidaritate.


"Efortul meu major este să nu se ajungă în situaţia în care să nu plătim pensiile, dar înţelegeţi că nu mai putem continua să împrumutăm, să ducem banii în cheltuieli sociale şi în cheltuieli cu aparatul de stat. Nu avem bani de dezvoltare în buget, sunt desenaţi doar. Eu nu-mi asum parteneriatul cu cei care nu arată exact cum stăm", a spus Traian Băsescu.Autor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza