Întâlnire Ponta - Juncker la Strasbourg

Premierul efectuează astăzi o vizită de lucru la Strasbourg pentru o serie de întrevederi cu înalţi oficiali europeni, precum preşedintele CE, Jean-Claude Juncker şi prim-vicepreşedintele executivului comunitar, Frans Timmermans.

Adăugat: 28 Aprilie 2015
Ultima actualizare:28 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Victor Ponta. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta se va întâlni astăzi, la Strasbourg, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Se va discuta, între altele, despre planul Juncker de reducere a decalajelor economice, potrivit site-ului oficial de internet al Comisiei Europene.

Şeful Guvernului de la Bucureşti urmează să se întâlnească şi cu prim-vicepreşedintele executivului comunitar, Frans Timmermans, dar şi cu comisarul pentru justiţie, respectiv, pentru concurenţă.

Primul-ministru va prezenta, în discuțiile cu oficialii europeni, evoluțiile în plan economic și măsurile recente adoptate de Guvernul României în domeniul economic și social și va avea totodată un schimb de vederi pe teme de actualitate de pe agenda europeană, cu accent pe Planul de Investiții Juncker, Uniunea Economică și Monetară, Uniunea Energetică și situația din vecinătatea estică, în perspectiva Summit-ului de la Riga din mai 2015, informează un comunicat al Guvernului.

O altă temă de discuție va viza prezentarea progreselor României în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare.

De asemenea, vor fi abordate și aspecte privind ajutorul de stat în cadrul programului de asistență al Comisiei Europene pentru România.

La Strasbourg, primul-ministru va avea întrevederi și cu membri ai Parlamentului European.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza