Întâlnire MAE-BEC pe tema votului din străinătate

Astăzi, reprezentanţii Ministerului de Externe se vor duce la Biroul Electoral Central, unde vor stabili măsuri ca în turul II să fie evitate probleme din primul tur de scrutin.

Adăugat: 4 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:4 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Coadă la vot în Stuttgart
trimite pe mail

Autorităţile vor stabili, astăzi, posibilele soluţii care trebuie adoptate pentru mai buna funcţionare a secţiilor de votare din străinătate în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Măsurile sunt necesare pentru evitarea cozilor la care alegătorii au fost nevoiţi să stea ore întregi la primul tur de scrutin.  

Ministerul de Externe apreciază că, în pofida dificultăţilor apărute, procesul de votare în străinătate s-a finalizat în condiţii legale.

Cu toate acestea, ministerul de Externe, Titus Corlăţean a anunţat că deja are câteva propuneri pentru a nu mai exista probleme în exercitarea votului pentru românii din străinătate.

"Propunerile pe care le vom face ar fi să se descarce de pe site-ul BEC-ului, site-ul MAE-ului acel formular declaraţie pe proprie răspundere, astfel încât cetăţeanul să şi-l completeze frumos acasa, în linişte, şi vine şi doar îl semnează în faţa biroului electoral", a afirmat el. 

La întâlnirea de astăzi, reprezentanţii celor două instituţii vor discuta inclusiv despre posibilitatea de a creşte numărul de cabine de vot şi de ştampile.

Întâlnirea de la Ministrul de Externe a fost solicitată de Biroul Electoral Central.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza