Întâlnire la vârf, la Bruxelles

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, se întâlneşte, astăzi, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Adăugat: 18 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:18 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Jens Stoltenberg, preşedintele Poloniei
trimite pe mail

Vizita preşedintelui Poloniei a fost programată înaintea polemicilor cu Bruxellesul pe tema legii tribunalului constituţional, instanţa supremă din această ţară, dar şi pe cea privind posturile publice de radio şi televiziune, menţionează corespondenta RRA la Bruxelles.

De altfel, Comisia Europeană a început o evaluare în acest sens. Vorbim despre faptul că pe 13 ianuarie, Executivul comunitar a decis să înceapă prima etapă a cadrului pentru combaterea riscurilor sistemice la adresa statului de drept pentru Polonia.

De când Partidul Lege şi Justiţie, conservator, a câştigat atât alegerile prezidenţiale, cât şi pe cele parlamentare în Polonia, în toamna anului trecut, noul guvern a luat o serie de măsuri care limitează democraţia, conform criticilor aduse de instituţii europene.

Preşedintele Poloniei, Andrzey Duda, are întrevederi la prima oră cu preşedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk.

Cei doi urmează să discute problemele pe care le traversează Uniunea Europeană în acest an. Andrzej Duda urmează să fie primit apoi la Cartierul Alianţei Nord-Atlantice din Bruxelles de către secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

În Polonia, urmează să fie operaţional din 2018 un scut antirachetă similar celui din România. Polonia este unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai NATO pe flancul de est.

Mâine, la Strasbourg, Parlamentul European va dezbate statul de drept şi restricţiile privind libertatea presei în Polonia.
 Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza