Întâlnire la vârf, Klaus Iohannis-David Cameron

Preşedintele României, Klaus Iohannis a avut o întrevedere azi cu premierul Marii Britanii, David Cameron.

Adăugat: 11 Iunie 2015
Ultima actualizare:11 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro Prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron şi preşedintele României, Klaus Iohannis
trimite pe mail

Potrivit corespondentului RRA, premierul britanic a solicitat o întrevedere cu preşedintele României, Klaus Iohannis, în cadrul demersului lui David Cameron pentru obţinerea de sprijin în vederea renegocierii termenilor apartanenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Preşedintele României a afirmat cu acest prilej că locul Marii Britanii este în Uniunea Europeană.

"Primul ministru britanic mi-a prezentat obiectivele pe care le urmăreşte în acest proces. Acestea se referă, în principal, la creşterea legitimităţii democratice a Uniunii, în primul rând la acordarea de puteri sporite parlamentelor naţionale, consolidarea competitivităţii Uniunii Europene, precum şi la libera circulaţie a cetăţenilor Uniunii Europene şi limitarea accesului la beneficiul social pentru aceştia", a arătat Iohannis.

Legat de preocuparea premierului David Cameron privind unii cetăţeni români care solicită beneficii sociale, preşedintele Klaus Iohannis i-a spus premierului britanic, David Cameron, la Bruxelles, că libertatea de mişcare a forţei de muncă este un drept fundamental al Uniunii Europene şi nu poate fi pus în discuţie.

"Eu am propus să începem un proces de reflexie cum putem să despărţim dreptul la liberă mişcare de dreptul la beneficii sociale, acest lucru pus în acord cu toate statele membre", a declarat Klaus Iohannis.

Summitul Uniunea Europeană - America Latină şi Caraibe s-a desfăşurat în condiţiile în care a devenit evidentă cooperarea interregională, în contextul mondial actual - a mai spus preşedintele României, la finalul reuniunii de la Bruxelles.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza